Турция

Нова Година Истанбул
Маршрут:
София – Пловдив – Истанбул – Одрин – Пловдив – София

Продължителност:
5 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Автобус

Цена от: 250 лв.
Програма
Истанбул – Все така прекрасен. Разгледайте забележителностите, запознайте се с историята и красотата на града. Посрещнете Нова Година 2020 с Нас!

Ние Ви предлагаме 5 Дни, 3 Нощувки, 3 Закуски, 1 Новогодишна Гала Вечеря
(с напитки без лимит, DJ, Ориенталски Танци), Богата Културна Програма в Истанбул, разглеждане на града и неговите забележителности
Заминаване на 29.12.2019 г. ( неделя )

1 ден
16:00 ч. Заминаване от София (Автогара "Сердика")
18:00 ч. Заминаване от Пловдив (Спирката пред х-л “Тримонциум”)

2 ден
Пристигане в Истанбул рано сутрин. Настаняване в Луксозен Хотел “ISTANBUL GONEN SPA" 5* ( www.istanbulgonen.com ) Хотел 5* + СПА Център...Безплатно! или в Хотел "GOLD" 3+*
   • Настаняване в Луксозен Хотел " ISTANBUL GONEN SPA " 5* + ГАЛА ВЕЧЕР в Ресторанта на Хотела 5* ( включена в цената ) - 450 лева., пакетна цена
   • Настаняване в Хотел "GOLD" 3* - 250 лв. ( Празнична Новогодишна Вечеря на ЯХТА по Босфора + 150 лв. за възрастен, по-желание, доплащане /// за дете до 12 год. + 85 лв.)
Културна програма в Истанбул
08:00 ч. Автобусна панорамна обиколка на Истанбул. Посещение на църквата “Свети Стефан” край Златния Рог. Пътуване по крайбрежния булевард край Босфора покрай двореца “Долма Бахче Сарай”. Преход от Континента Европа отиваме в Азия, по първият мост над Босфора. Фотопауза до двореца “Бейлербей”. Завръщане в Европа, минаване покрай крайбрежните хотели, центъра на града. посещение на историческия център, площад “Хиподрум”, пред Синята Джамия, Площад “Султан Ахмед”, оглед отвън на “Св. София” и възможност за посещение срещу заплащане. Продължителност на обиколката 4 часа (Цена: 15 €)
Най-високия небостъргач в Истанбул “Sapphire”
15:45 ч Посещение на най-високия небостъргач в Истанбул “Sapphire” с обща височина 261 метра. Качвайки се на последния етаж (236 м.) се разкрива уникална гледка към целия град. Вие ще имате възможност да се потопите в света на 4D киното “преживявайки” танца на Дервишите, вие ще видите едни от най-забелижителните места в Истанбул имайки усещането, че сте на хеликоптер, който Ви отвежда от едно приказно място на друго. Посещение на “Египетския пазар” (Цена 22 €)
Вечеря по избор
 • 20:00 ч. Богата вечеря в ресторант с напитки без лимит, жива музика, DJ, Belly Dance и танци (Цена: 20 €)
 • 20:00 ч. Вечеря на кораб с напитки без лимит и
Супер програма и танци (Цена: 40 €)
 • 20:00 ч. Вечеря с програма в Бар Вариете “Gar Music Hall” (Цена: 29 €)

3 ден
Закуска
 • 08:00 ч. Посещение на Вселенската Патриаршия за Неделна служба.
Разходка с кораб по Босфора
09:00 ч. Разходка с кораб по Босфора с гид на български език. Най-прекрасното преживяване, което ни разкрива богатата история на Истанбул и ни показва едни от най-красивите и богати къщи и дворци на града. Плава се покрай Дворците на Османските султани до втория мост на Босфора. Навръщане се плава покрай Азиатския бряг, край емблиматичните къщи участвали в много филми и сериали. Посещение на “Кулата на девойката” (Kiz Kulesi), престой 45 мин. Историята на града ни “пренася” назад във времето. Завръщане в Европа (Цена: 20 €)
Двореца “Долма Бахче Сарай”
10:30 ч. Посещение на двореца “Долма Бахче Сарай” с гид на български език.
Вижте красотата на пищно украсения дворец, минавайки по кристалното стълбище, виждайки най-големият полилей в света със 750 крушки, закупен по времето на кралица Виктория от Англия и превозен на части с кораби. Дворецът притежава и най-голямата сбирка в света от кристални свещници от Бохемия. ( 25 €)

 • 12:30 ч. Посещение на пл. “Таксим”, бул. “Истиклял Джадеси”, Египетския пазар, където можете да се омагьосате от хилядите ароматни подправки, лукуми и турски сладкиши. Капалъ чарши. (Цена: 10 €)

Water Garden - Танца на Водата
16:00-22:00 ч. Посещение на МОЛ “EMAAR”. Възможност за посещение на морски аквариум (цената на аквариума се заплаща на място по-желание)
Посещение на “WATER GARDEN”, където ще можете да се насладите на “Пеещите фонтани с “танца на водата” и чудесен естраден концерт. Освен това можете да посетите шопинг центъра и да се насладите на прекрасна вечеря само от 30 лири, включваща скара и гарнитура. (Цена: 17 €)

4 ден
Екскурзия с кораб до “Принцовите острови”
Пътуване с кораб до най-големият от островите “Бююк Ада”.
“Принцовите острови”са разположени в Мраморно море и представляват архипелаг от 9 острова и 2 скали, известни като Къйзъл адалар (Принцови острови). Островите са свързани с много исторически събития. Историческите хроники споменават много често островите във връзка с ослепявания и екзекуции на императори и патриарси.
В днешно време островите са чудесно място за разходки – китни и красиви.
Ние посещаваме най-големият от островите Бююк-ада, на който са раположени модерни вили, а предвижването се усъществява единствено с файтони и колела (Цена: 15 €)

НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ - 2020 / Богато меню, алкохолни и безалкохолни напитки...без лимит + ШОУ Програма + Ди Джей от България /
20:30 ч. Новогодишна Гала Вечеря с богато меню и танци
Посрещнете Нова година с богата вечеря с напитки без лимит. Богата програма с DJ, Ориенталски Танци (Belly dance), забавление, танци и хора.

5 ден
Късна Закуска
Отпътуване за България. Посещение на Одрин.
Посещение на Одринската борса и главната улица. Или възможност за разглеждане на центъра на града и посещение на най-голямата джамия в Турция “Selimiye” джамия, която според легендата преди да бъде построена джамията, земята е била на еврейка, която отглеждала най-красивите лалета и не искала да продаде земята си, но един ден тя се събудила и всички лалета били изсъхнали и тя сметнала това за знак и след това дала земята си. Така била построена джамията с 1000 прозореца, но тъй като на турски 1000 се чете (Bin), известния турски архитект Мимар Синан, построил джамията, зазидал единият прозорец и така джамията станала с 999 прозореца, което се сметнало за много по впечетляващо.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • 5 дни / 3 нощувки + 3 закуски + ГАЛА ВЕЧЕР
 • Настаняване в Луксозен Хотел " ISTANBUL GONEN SPA " 5* + ГАЛА ВЕЧЕР в Ресторанта на Хотела 5* ( включена в цената ) - 450 лева., пакетна цена
 • Настаняване в Хотел "GOLD" 3* - 250 лв. ( Празнична Новогодишна Вечеря на ЯХТА по Босфора + 150 лв. за възрастен, по-желание, доплащане /// за дете до 12 год. + 85 лв.)
 • Автобус от София - Пловдив - Истанбул
 • Екскурзовод

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Магистрална такса - 10 евро
 • Културна програма (Посещение на музей и др.)
 • Медицинска застраховка - 10 лв.

Хотели по програмата