Турция

Нова Година в Истанбул 2023
Маршрут:
Панагюрище – Пловдив – Истанбул – Одрин – Пловдив – Панагюрище

Продължителност:
5 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:
29.12.2022 г.

Цена от: 490 лв.
Програма
Истанбул – Все така прекрасен. Разгледайте забележителностите, запознайте се с историята и красотата на града. Посрещнете Нова Година 2023 с Нас!

Ние Ви предлагаме 5 Дни, 3 Нощувки, 3 Закуски, Новогодишна Гала Вечеря
(с напитки без лимит, DJ, Танци), Богата Културна Програма в Истанбул, разглеждане на града и неговите забележителности.

1 ден
(четвъртък 29.12.18)
18:00 ч. Заминаване от Панагюрище (Центъра)
19:00 ч. Заминаване от Пловдив (ОМВ бензиностанция, хотел "Санк Петербург")
 • Културна програма (по желание, срещу заплащане)

2 ден
(Петък 30.12.2022 г.)
Културна програма в Истанбул
08:00 ч. Автобусна обиколка на Истанбул. Посещение на църквата “Свети Стефан” край Златния Рог и квартал Фенер (Балат). Посещение на Вселенската Патриаршия. Пътуване по крайбрежния булевард край Босфора покрай двореца “Долма Бахче Сарай”. Преход от Континента Европа отиваме в Азия, по първият мост над Босфора. Завръщане в Европа, минаване покрай крайбрежните хотели, центъра на града. Посещение на Историческия център, площад “Хиподрум”, пред Синята Джамия, Площад “Султан Ахмед”, оглед отвън на “Св. София”. Продължителност на обиколката 4 часа (Обиколка - Цена: 15 €)
Разходка с кораб по Босфора
13:00 ч. Разходка с кораб по Босфора с гид на български език. Най-прекрасното преживяване, което ни разкрива богатата история на Истанбул и ни показва едни от най-красивите и богати къщи и дворци на града. Плава се покрай Дворците на Османските султани до втория мост на Босфора. Навръщане се плава покрай Азиатския бряг, край емблематичните къщи участвали в много филми и сериали. Преминаване покрай “Кулата на девойката” (Kiz Kulesi), която ни разкрива много интересна история. Историята на града ни “пренася” назад във времето.
Завръщане в Европа (Разходка с корабче - Цена: 17 €)
Двореца “Долма Бахче Сарай”
Посещение на двореца “Долма Бахче Сарай” с гид на български език.
Вижте красотата на пищно украсения дворец, минавайки по кристалното стълбище, виждайки най-големият полилей в света със 750 крушки, закупен по времето на кралица Виктория от Англия и превозен на части с кораби. Дворецът притежава и най-голямата сбирка в света от кристални свещници от Бохемия. (Вход за двореца: 40 €)
Вечеря на кораб
 • 19:20 ч. Вечеря на кораб с напитки без лимит и Супер програма и танци (Цена: 45 €)

3 ден
(събота 31.12.2022 г.)
07:00-08:00 ч. Закуска
Посещение на Супер центъра на града
Посещение на площад “Таксим” и разходка по улица “Istiklal Caddesi”, най-луксозната зона на Истанбул “Истиклял Джадеси”,където се намират много стари хотели, важни сгради, много кафета, сгради от 19 век в стил “сецесион” и старият трамвай, който е превозвал хората още преди 90 години. Посещение на католическа катедрала “Сан Антонио”.
Посещение на “Рибния пазар” в центъра и възможност за обяд на прясно уловена риба и др. Възможност за посещение на Музея на восъчните фигури “Мадам Тюсо” (срещу допълнително заплащане). Молове. Посещение на Египетския пазар, където можете да се омагьосате от хилядите подправки, лукуми и турски сладкиши. Свободно време за пазаруване. (Цена: 15 €).
Най-високия небостъргач в Истанбул “Sapphire”
Посещение на най-високия небостъргач в Истанбул “Sapphire” с обща височина 261 метра. Качвайки се на последния етаж (236 м.) се разкрива уникална гледка към целия град. Вие ще имате възможност да се потопите в света на 4D киното “преживявайки” танца на Дервишите, вие ще видите едни от най-забелижителните места в Истанбул имайки усещането, че сте на хеликоптер, който Ви отвежда от едно приказно място на друго. Посещение на “Египетския пазар” (Цена 30 €)

НОВА ГОДИНА 2023 Новогодишна Гала Вечеря в атрактивен ресторант
20:00 ч. Новогодишна Гала Вечеря в атрактивен ресторант
Посрещнете Нова година с богата вечеря с напитки без лимит. Богата програма с DJ, Ориенталски Танци (Belly dance), забавление, танци и хора.

4 ден
(неделя 01.01.2023 г.)
08:30 - 10:00 ч. Късна Закуска
Екскурзия в Азия - Яхтен клуб Виа порт Марина
Тур на Азиатската част на Истанбул. Посещение на най-новия Яхтен клуб Виа порт Марина. Преход от Континента Европа отиваме в Азия, по първият мост над Босфора.
Доплащане аквариум и зоокът с лъвове, тигри и др. 3000 магазина, 1000 яхти, ресторанти, кафенета, атракции. Престой 3 часа.
Василовден
20:00 ч. Вечеря с програма в Бар Вариете “Gar Music Hall”, напитки без лимит, Супер програма, танци (Цена: 30 €)

5 ден
(Понеделник 02.01.2023 г.)
06:55 ч. Закуска
Посещение на красивия Одрин
07:00 – 08:00 ч. Закуска.
08:15 ч. Отпътуване за България. Посещение на Одрин.
Посещение на Одринската борса. Възможност за разглеждане на центъра на града и свободно време за обяд. Възможност за посещение на най-голямата джамия в Турция “Selimiye” джамия, която според легендата преди да бъде построена джамията, земята е била на еврейка, която отглеждала най-красивите лалета и не искала да продаде земята си, но един ден тя се събудила и всички лалета били изсъхнали и тя сметнала това за знак и след това дала земята си. Така била построена джамията с 1000 прозореца, но тъй като на турски 1000 се чете (Bin), известния турски архитект Мимар Синан, построил джамията, зазидал единият прозорец и така джамията станала с 999 прозореца, което се сметнало за много по впечетляващо.
Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив около 20:00 ч., Панагюрище 21:00 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • 5 дни, 3 нощувки, 3 закуски
 • 1 Новогодишна Вечеря с напитки без лимит, музика и танци
 • Настаняване в Хотели 3+*
 • Луксозен автобус
 • Екскурзовод
 • Посещение на Одрин (Възможност за културна програма и пазаруване в различни борси и магазини)
 • Застраховка
 • Сингъл стая - Доплащане 120 лева

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Културна програма (Посещение на музей и др.)

Хотели по програмата