Турция

Истанбул – ВСЕКИ ЧЕТВЪРТЪК!
Маршрут:
София – Пловдив – Истанбул – Пловдив – София

Продължителност:
3 дни / 2 нощувки

Транспорт:
Автобус

Цена от: 145 лв.
Програма
Подарете си незабравимо преживяване в красивия Истанбул.
Ние Ви предлагаме богата културна програма и прекрасни изживявания.
Настаняване в Хотел "DINAR" 3*** / LALELI
3 дни, 2 нощувки, 2 закуски, Богата културна програма

1 ден
(Четвъртък)
18:00 ч. Заминаване от София
20:00 ч. Заминаване от Пловдив в от х-л “Тримонциум”

2 ден
(Петък)
Културна програма в Истанбул
08:00 ч. Автобусна обиколка на Истанбул. Посещение на църквата “Свети Стефан” край Златния Рог. Пътуване по крайбрежния булевард край Босфора покрай двореца “Долма Бахче Сарай”. Преход от Континента Европа отиваме в Азия, по първият мост над Босфора. Фотопауза до двореца “Бейлербей”. Завръщане в Европа, минаване покрай крайбрежните хотели, центъра на града. посещение на историческия център, площад “Хиподрум”, пред Синята Джамия, Площад “Султан Ахмед”, оглед отвън на “Св. София” и възможност за посещение срещу заплащане. Продължителност на обиколката 4 часа (Цена: 15 €)
Най-високия небостъргач в Истанбул “Sapphire”
14:45 ч. Посещение на най-високия небостъргач в Истанбул “Sapphire” с обща височина 261 метра. Качвайки се на последния етаж (236 м.) се разкрива уникална гледка към целия град. Вие ще имате възможност да се потопите в света на 4D киното “преживявайки” танца на Дервишите, вие ще видите едни от най-забелижителните места в Истанбул имайки усещането, че сте на хеликоптер, който Ви отвежда от едно приказно място на друго. Посещение на “Египетския пазар” (Цена 22 €)

Вечеря по избор
  • 20:00 ч. Богата вечеря в ресторант с напитки без лимит, жива музика, DJ, Belly Dance и танци (Цена: 17 €)
  • 20:00 ч. Вечеря на кораб с напитки без лимит и
Супер програма и танци (Цена: 40 €)
  • 20:00 ч. Вечеря с програма в Бар Вариете “Gar Music Hall” (Цена: 29 €)

3 ден
(Събота)
Разходка с кораб по Босфора
08:20 ч. Разходка с кораб по Босфора с гид на български език. Най-прекрасното преживяване, което ни разкрива богатата история на Истанбул и ни показва едни от най-красивите и богати къщи и дворци на града. Плава се покрай Дворците на Османските султани до втория мост на Босфора. Навръщане се плава покрай Азиатския бряг, край емблиматичните къщи участвали в много филми и сериали. Преминаване покрай “Кулата на девойката” (Kiz Kulesi), която ни разкрива много интересна история. Историята на града ни “пренася” назад във времето.
Завръщане в Европа (Цена: 17 €)
Двореца “Долма Бахче Сарай”
10:30 ч. Посещение на двореца “Долма Бахче Сарай” с гид на български език.
Вижте красотата на пищно украсения дворец, минавайки по кристалното стълбище, виждайки най-големият полилей в света със 750 крушки, закупен по времето на кралица Виктория от Англия и превозен на части с кораби. Дворецът притежава и най-голямата сбирка в света от кристални свещници от Бохемия. ( 25 € )
Нощен тур на Азиатската част на Истанбул
Воден танц – Water Garden
15:45 ч – 22:00 ч. Посещение на мол “EMAAR”. Възможност за посещение на морски аквариум (цената на аквариума се заплаща на място (пожелание))
Посещение на “WATER GARDEN”, където ще можете да се насладите на “Пеещите фонтани с “танца на водата” и чудесен естраден концерт. Освен това можете да посетите шопинг центъра и да се насладите на прекрасна вечеря само от 20 лири, включваща скара и гарнитура. (Цена: 17 €)

4 ден
(Неделя)
07:00 – 08:00 ч. Закуска.
08:15 ч. Отпътуване за България. Посещение на Одрин.
Възможност за разглеждане на центъра на града и посещение на най-голямата джамия в Турция “Selimiye” джамия, която според легендата преди да бъде построена джамията, земята е била на еврейка, която отглеждала най-красивите лалета и не искала да продаде земята си, но един ден тя се събудила и всички лалета били изсъхнали и тя сметнала това за знак и след това дала земята си. Така била построена джамията с 1000 прозореца, но тъй като на турски 1000 се чете (Bin), известния турски архитект Мимар Синан, построил джамията, зазидал единият прозорец и така джамията станала с 999 прозореца, което се сметнало за много по впечетляващо. Посещение на Одринската борса.
( *** Мед. Застраховка + 5,00 лв. )