Англия

ПАРИЖ – ЛОНДОН – БРЮКСЕЛ – АМСТЕРДАМ – ПРАГА
Маршрут:
Залцбург – Страсбург – Париж – Лондон – Брюксел – Амстердам – Долината на р. Рейн - Прага

Продължителност:
12 дни / 9 нощувки

Транспорт:
Автобус

Цена от: 900 лв.
Програма
Потопете се в красотата на тези уникални и емблиматични градове. Насладете се на богата история и страхотни емоции.
Залцбург – Страсбург – Париж – Лондон – Брюксел – Амстердам – Долината на р. Рейн - Прага

1 ден
17:00 ч. Отпътуване от Варна (ул. Антим I)
19:15 ч. Бургас (ОМВ – Метро)
21:15 ч. Стара Загора, Разклона на Автомагистрала Тракия
23:30 ч. Пловдив (Бензиностанция Шел - Автомагистрала Тракия) 01.00ч. София (Трафик Маркет) По маршрут София - Калотина - Белград - Загреб - Залцбург.

2 ден
Ранния следобед пристигане в града на Моцарт – Залцбург.
Културна Програма в Залцбург
Разглеждане на двореца и градината Мирабел, Къщата-музей на Моцарт, улица “Гетрайдегасе”, Кметството, Катедралата. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ден
Закуска. Рано сутринта отпътуване за Страсбург.
Културна програма в Страсбург
Разглеждане на Катедралата, Площадите Гутемберг и Клебер, Квартала Малката Франция, Разходка с корабче - (20 €)
 • Отпътуване за Париж. Късно вечерта пристигане и настаняване в хотел. Нощувка.

4 ден
Закуска. Панорамна обиколка на Париж.
Културна програма в Париж
Посещение на Латинския квартал с Пантеона и Сорбоната,, Кметството, Посещение на Лувъра, Градините „Тюйлери”, Площад „Конкорд”. Пешеходна разходка по Шанз-Елизе до Триумфалната Арка. Вечерта изкачване на Айфеловата кула и едночасова разходка по р. Сена с корабче (Обща цена 50 €). Нощувка.

5 ден
Закуска. Свободно време или Екскурзия до замъка Версай.
Двореца Версай
Заминаване за гр. Версай с възможност за посещение на Версайския дворец, който е влючен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Версайският дворец е една от бившите резиденции на френските крале и е един от най-известните дворци в Европа. Първоначално дворецът е бил ловна хижа на Луи XIII. По-късно наследникът на Луи XIII, известен като "Кралят Слънце" превръща дворецът си в основно място за управление. По-времето на Луи XIV дворецът се превръща в един от най-големите дворци в света. Дворецът е пленителен и незабравим с пищноста, красотата си и необятните градини, из които човек се "изгубва" и се "пренася" назад във времето потапяйки се в уникалността на цялото изживяване.
 • Връщане в Париж.
Вечерна разходка из Париж
Посещение на известния художествен квартал Монмартър, на който преди е било разположено лозе, част от което може да се види и до днес. Монмартър е квартал изпълнен с много живот, музика, артисти и картини. Снимки при Мулен Руж, Площада на художниците и катедралата „Сакре Кьор”
(Доплащане 50 € до гр. Версай - Включва транспорт в двете посоки, входна такса 18 €, аудиогид и посещение на Монмартър. Следобяд отпътуване. Вечерта пристигане в района на Кале. Настаняване в хотел. Нощувка.

6 ден
Рано сутринта преминаване на Ла Манша с ферибот Кале – Дувър. Пристигане в Лондон
Културна програма в Лондон
Посещение на Tower of London – крепост от 11 век, Кралската съкровищница, Бялата кула днес - Оръжейния музей и др. Свободно време или програма с местен екскурзовод, включваща комбинирана автобусна и пешеходна разходка - Квартала Сити, Катедралата Сент Пол /без влизане/, Парка Сейнт Джеймс, Бъкингамския дворец, Уестминстърското абатство, Парламента, Кулата Биг Бен, Даунинг стрийт 10, Трафалгар скуеър и др. (Доплащане 15 GBP). Настаняване в хотел. Нощувка.

7 ден
Свободно време или Екскурзия до замъка Уиндзор.
Замък Уиндзор, Музея на восъчните фигури
След обяд посещение на музея на восъчните фигури на Мадам Тюсо и Бритиш музеум (Доплащане 55 GBP, включен транспорт до Мадам Тюсо и Уиндзор - вход, аудиогид и такса резервация). Свободно време по най-известната улица в Лондон „Оксфорд стрийт.” Нощувка.

8 ден
Отпътуване с ферибот Дувър – Кале. По обяд пристигане в Белгийската столица - Брюксел.
Културна програма в Брюксел
Програма в центъра на града – Големия площад на стария град с къщите на гилдиите, Кметството, Галерията Сент Юбер, Символа на града – Манекен Пис. Посещение по избор на Атомиума или „Мини Европа” – музей под открито небе, умален макет на най-интересните забележителности в страните членки на Европейския съюз. Отпътуване. Нощувка по път за Амстердам.

9 ден
Закуска. Амстердам.
Културна програма в Амстердам
Програма в централната част на града - разглеждане на централния площад Дам с Кралския дворец, Новата църква, Музея на Мадам Тюсо и Мемориалът на падналите за свободата на Холандия, Квартала на Червените фенери. Възможност за едночасова разходка с корабче по каналите. Свободно време в района на Пазара на цветята и Площад Рембранд. Отпътуване за Кьолн. Нощувка.

10 ден
Кьолн
Рано сутринта кратка спирка в Кьолн пред Катедралата - една от най-известните готически катедрали с нетрадиционен архитектурен силует и височина на стрелите 157 м.
 • Отпътуване за Кобленц.
Панорамна обиколка на долината на р. Рейн
Най-романтичното място в Германия от Кобленц - Дойчес Ек ”немският ъгъл”- където р. Мозел се влива в р. Рейн до скалата на Лорелай. Сирените, която примамвали мъжете със своите песни и красота към тяхната гибел.- Тюбинген. По стръмните брегове на р. Рейн са разположени много романтични замъци и крепости - частично или изцяло разрушени, някои от тях преобразувани днес в хотели, както и масиви от лозя, от които се добива прословутото рейнско бяло вино – марка ризлинг. Отпътуване за Прага. Късно вечерта пристигане. Настаняване в хотел. Нощувка.

11 ден
Закуска. Свободно време или програма в Прага с местен екскурзовод (доплащане 18 € за обиколка и слушалки)
Културна програма в Прага
Пешеходен тур от хълма Храдчани и Пражки храд с катедралата Св. Вит през квартала Мала Страна, Карловия мост до Староместския площад с часовниковата кула Орлой и др. Късно следобяд отпътуване за България.

12 ден
Вечерта пристигане в България.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с автобус 3*
 • Водач-представител на фирмата по време на пътуването
 • Обявените 9 нощувки и 5 закуски в хотели 2*/3* в двойни/тройни , от които -1 нощувка+закуска в Залцбург, 2 нощувка + 2 закуски в Париж, 1 нощувка в района на Кале, 2 нощувки в Лондон, 1 нощувка + 1 закуска в Амстердам, 1 нощувка в Кьолн, 1 нощувка+закуска в Прага, медицинска застраховка.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Отпътуване от и до Варна – 28 лв.
 • Входните такси на посещаваните обекти (Айфеловата кула и едночасова разходка по р. Сена с корабче - общо 50 €, Полудневна екскурзия до Версай и Монмартър– общо 50 € ,Версай - включена входна такса + аудиогид, Панорамна обиколка на Лондон -15 GBP, целодневна екскурзия до Уиндзор /Уиндзор -включена входна такса + аудиогид/, Мадам Тюсо /без входна такса/ и Бритиш Музеум – 55 GBP, туристическа обиколка на Прага с местен екскурзовод – 18 €, Градска такса – 2 € на ден в Париж, допълнителна застраховка.

 • Необходими документи:
Валидна лична карта, за лица под 18 г. нотариално заверена родителска декларация, даваща право на детето да пътува само зад граница или с единия родител; точен адрес и телефон за връзка.
 • Записването
Става с внасянето на депозит - 30 % от стойността на екскурзията, сключването на договор и общи условия на пътуването. Посещаваните страни са без строго специфични санитаро-хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани. Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.
 • Цената на екскурзията е при минимум 40 човека
Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.