Белгия

РИМ – ФЛОРЕНЦИЯ – МИЛАНО – ЖЕНЕВА – БРЮКСЕЛ – ПАРИЖ
Маршрут:
Pим – Ватикана – Флоренция – Милано - Женева - Париж – Брюксел

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки

Транспорт:
Автобус

Цена от: 800 лв.
Програма
Страхотно преживяване в Рим- Вечният град, Флоренция, градът на влюбените и още прекрасни градове. Когато човек за първи път стъпи в Рим се потапя назад във времето, а чувството е толкова прекрасно и неописуемо.
Pим – Ватикана – Флоренция – Милано - Женева - Париж – Брюксел

1 Ден
Отпътуване от летище София до Рим с полет на АК ‘’Ryanair’’ в
06:40 ч. Посрещане на летището в 07:35ч.
Културна програма в Рим
Туристическа програма в вечният град Рим – комбинирана панорамна обиколка на града с автобус и пеша - Колизеума, Римския форум, Капитолийския хълм, Площад „Венеция”, Площад „Навона”, Пантеона, Фонтана „Ди Треви”. Свободно време в района на площад „Испания”. (За тези, които не са заявили туристическо обслужване в Рим, автобуса ги оставя на място, където се заплаща входната такса на автобуса и индивидуално всеки посещава Стария град с градски транспорт). Настаняване в хотел. Нощувка в района на Рим.

2 Ден
Закуска.
Ватикана
Посещение на Ватикана - най-малката държава в света, съсредоточието на световния Католицизъм и Християнство – Площад “Свети Петър”, Базиликата “Свети Петър”, музеите на Ватикана (необходима е предварителна резервация). Следобяд отпътуване за за град Монтекатини. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 Ден
Закуска. Свободно време в град Монтекатини или трансфер до Флоренция
Културна програма във Флоренция
Туристическа програма включваща местен екскурзовод на български език, аудиогид и градски транспорт до историческата част (доплащане 20 €). Пленителния ренесансов град Флоренция – градът на Данте, който по времето на управлението на фамилията Медичи през ХV век, се превръща в един от най-големите и най-богати градове в Европа , град с богато архитектурно и историческо наследство, разглеждане на стария град, вписан в наследството на ЮНЕСКО , разглеждане на Катедралата Санта Мария дел Фиоре с купола, най-стария мост над река Арно и други. Връщане в хотела. Нощувка.

4 Ден
Закуска. Отпътуване за Милано
Културна програма в Милано
Туристическа програма с разглеждане на забележителностите: Миланската Ла Скала, прочутата Катедрала, пасажа Виктор Емануил, улица Данте и др. Свободно време.
 • Отпътуване за Женева, Швецария през тунела Мон Блан, носещ името на най-високия връх в Алпите. Късно вечерта пристигане в Анимас, френската част на Женева. Настаняване в хотел. Нощувка.

5 Ден
Закуска. Туристическа програма в Женева
Културна програма в Женева
Най-космополитният швейцарски град, символ на мира. Градът е седалище на някои от значимите световни оргазнизации - Обединените нации ООН, Червеният кръст още от 1864 г., Световната здравна организация, Европейският център за ядрена физика.Пешеходна разходка по Кея и моста Мон Блан, Английската градина с впечатляващия цветен часовник - на брега на езерото със забележителния фонтан (140 м.) с цветния часовник - една от забележителностите на Женева.
 • В 13:00 ч. отпътуване за на Париж. Вечерта пристигане в района на Париж. Настаняване в хотел. Нощувка.

6 ден
Закуска.
Културна програма в Париж
Панорамна обиколка на централен Париж – Остров Сите, Кметството. Самостоятелно разглеждане на Лувъра. Свободно време по „Шанз-Елизе”. Вечерта изкачване на Айфеловата кула и едночасова разходка по Сена с корабче (общо 50 €) - заявяват се и се заплащат предварително от България при записване. Нощувка.

7 ден
Закуска. Свободно време или еднодневна екскурзия до замъка Версай /
Дворецът Версай
Заминаване за гр. Версай с възможност за посещение на Версайския дворец, който е влючен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Версайският дворец е една от бившите резиденции на френските крале и е един от най-известните дворци в Европа. Първоначално дворецът е бил ловна хижа на Луи XIII. По-късно наследникът на Луи XIII, известен като "Кралят Слънце" превръща дворецът си в основно място за управление. По-времето на Луи XIV дворецът се превръща в един от най-големите дворци в света. Дворецът е пленителен и незабравим с пищноста, красотата си и необятните градини, из които човек се "изгубва" и се "пренася" назад във времето потапяйки се в уникалността на цялото изживяване. ((Доплащане 50 €) - включва транспорт, такса резервация, входни такси и аудиогид ).
 • Отпътуване за Брюксел. Вечерта пристигане. Настаняване в хотел. Нощувка.

8 ден
Закуска. Кратка туристическа програма в столицата на Белгия и седалище на множество международни организации.
Културна програма в Брюксел
Главният площад е задължителна спирка във вашата разходка из Брюксел. Къщите на гилдиите от XVIII век заобикалят този красив площад от XIII век. Къщата MaisonduRoi и Кралската къща. Белгийският кралски музей за изящни изкуства (MuéesRoyauxdesBeaux-Arts), кралският дворец на Брюксел е официалната резиденция на краля на Белгия В 10.00ч. трансфер до летището. Полет в 12.25 ч. до София с АК „Ryan Air”. Кацане в София в 16.05 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет София –Рим, Брюксел – София с АК “Ryanair”, с включени летищни такси и малък кабинен багаж, който можете да вземете със себе си 40/20/25 см.
 • Транспорт с автобус 3*
 • Обявените 7 нощувки + 7 закуски в хотели 3*, при настаняване в двойни и тройни стаи от които: 1 нощувка с закуска в Рим, 2 нощувки с закуски в Монтекатини, 1 нощувка + закуска в Анимас, 2 нощувки + 2 закуски в района на Париж, 1 нощувка + закуска в района на Брюксел , *Водач-представител на фирмата по време на пътуването
 • Застраховка

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Можете да качите на борда на самолета само един ръчен багаж, но с Priority Boarding можете да вземете дамска чанта и допълнителен кабинен багаж до 10 кг. 55/40/20 см. – 15 € в посока, допълнителен до 20 кг.- 40 € в посока
 • Туристическо обслужване в Флоренция – 20 €
 • Туристическо обслужване в Рим с местен екскурзовод – 25 €
 • Ватикански музеи, включващи трансфер от хотела, входна такса на музея,резервация, местен екскурзовод на български език, слушалки - 45 € /за тези, които не са заявили пакет за Ватикански музеи и желаят да отидат до центъра на града,трансфера в двете посоки е 15 €/,
 • Градски такси за Италия – 2-4 € на вечер, заплащат се при настаняване
 • Tур до Версай - 50 €, включва транспорт, такса резервация, входни такси и аудиогид
 • Изкачване на Айфеловата кула и разходка с корабче по Сена – общо 50 €
 • Разходи от личен характер
 • Таксите на посещаваните обекти
 • Застраховка Отмяна на пътуване – 25 лв.

 • Необходими документи:
Валидна лична карта, за лица под 18 г., нотариално заверена родителска декларация даваща право на детето да пътува само, или с единия си родител.Посещаваните страни са без специфични митнически и санитаро-хигиенни изисквания, спрямо българските граждани.
 • Програмата е предварителна - фирмата запазва правото си на актуализация!