Мексико

Екскурзия до Мексико – Акапулко
Маршрут:
България – Мексико Сити – Теотихуакан – Койоакан – Ксочимилко – Пуебла – Чолула – Тула – I Вариант (Гуанахуато – Ирапуато – Леон –Коралехо – Мексико Сити – България) – II Вариант (Таско – Акапулко – Мексико Сити – България)

Продължителност:
10 дни / 9 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:
22.03.2019 г.,    19.04.2019 г.,    10.05.2019 г.,    17.05.2019 г.,    24.05.2019 г.,    07.06.2019 г.

Цена от: 1475 $
Програма
1 ден
Полет България – Мексико. Посрещане на летището (При посрещането има изненада от водача), настаняване в хотел и нощувка.

2 ден
Закуска.
9:15 ч. Екскурзията започва с посещението на “Площада на Трите Култури”, който се намира в центъра на Мексико Сити.
Културна програма в Мексико Сити
Нарича се така, защото всички архитектурни комплекси, разположени около него, принадлежат на три различни исторически епохи, за които ще разберете подробно на място. След което се отправяме към “Базиликата на Девата от Гуадалупе”, която е изключително известна сред латиноамериканските народи. Тук всяка година през декември се събират повече от 7 милиона поклонници. Историята по построяването на тази базилика е особено интересна, защо то легендата гласи, че през 1531 година, Девата се явява на местен човек на име Хуан Диего. След „срещата“ си с нея, на дрехата му се появява образът на Девата. Тази дреха се пази и до днес. Ще може да я видите в новопостроената модерна Базилика.
Екскурзия до град Теотихуакан
Продължаваме към град Теотихуакан, който е археологически обект, разположен на 48 км от столицата на Мексико. Град Теотихуакан е обект на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.
На езика науатъл името означава “Мястото, където Боговете са сътворени”.
Ще имате възможност да посетите и да се изкачите на третата по големина в света пирамида, да чуете легендата за сътворението на луната и слънцето и да посетите една от най-красивите пирамиди “Змията с перата”, която е заобиколена от 13 вторични храма. Зад нея се намират два жилищни комплекса, предназначени за елита на Теотихуакан.
Ще имате достатъчно свободно време, за да се изкачите на пирамидата на луната и тази на слънцето, да се разходите из улицата на мъртвите, да научите любопитни факти от историята на Теотихуакан от професионалният гид, който ще ни съпътства и да направите много снимки.
Екскурзията ни ще приключи с обяд в местен ресторант, стил бюфет. Към обяда се предлагат местни безалкохолни напитки (лимонада от натурални плодове). Който иска да консумира алкохол, се заплаща допълнително. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден
Закуска.
9:15 ч. Посещение на Койоакан
Това е място с висока концентрация на културна и туристическа инфраструктура. В него e седалището на образователните институции в Мексико, като един от най-известни и добри университети в Мексико. Историческият му център е един от интелектуалните и бохемски квартали на мексиканската столица. Многобройни национални и чуждестранни обществени дейци - художници, интелектуалци и политици - са пребивавали в него. Тук се намира Къщата-музей „Фрида Кало“, още известна под името „Синята къща“, посветена на живота и делото на мексиканската художничка. Продължаваме към университетският град.

След което отиваме в Ксочимилко или „Мексиканската Венеция“. Думата "Xochimilco" идва от езика Нахуатъл "xōchi - "цвете", mīl- "земеделска земя". Композоцията, често се превежда като "Семето на цветята". Ще се разходим с лодка по каналите на Ксочимилко и ще видим едно от най-страшните места в света, където витаят духове - “Острова на куклите”. Изпочупени и мръсни кукли от различни стилове и цветове са разпръснати и увесени навсякъде из острова, поставени от бившият му собственик - Хулиян Сантана Баррера. Хулиан е вярвал, че куклите помагат да изгонят духа на момиче, удавено преди години. Сантана почина по същия начин и на същото място през 2001 година. (При тази екскурзия има изненада от водача). Завръщане в хотела.

20:30 Посещение на фолклорен балет. Фолклорните танци в Мексико традиционно са били начин за почитане на мексиканската култура и представяне на борбите и радостите от ежедневния мексикански живот. Това е празник на религиозни и културни ритуали и чествания.
Произходът на мексиканските народни танци води началото си от Месоамериканските времена, когато ритуалният танц се изпълнявал, за да успокои боговете на маите и ацтеките.
Когато испанците завладяли страната през 16-ти век, те донесли със себе си танците в европейски стил, като валс, балет, полка и хотис, които са повлияли на формата на местният танц.
Първата група от танци, които ще видим са религиозни и ритуални. Втората група са фолклорни танци, повлияни от запада.
Третите са така наречените регионални танци от различни части на Мексико. Нощувка.

4 ден
Закуска.
9:15 Започва нашата обиколка на столицата Мексико.
Културна програма в Мексико Сити
Ще се разходим из центъра на града, ще посетим огромната катедрала, която е била издигната върху някогашният главен храм. Световноизвестният антропологически музей, в който ще видите така нареченият „Календар на Маите“. Оказва се обаче, че това нито е календар, нито е на Маите. Това е „Камъкът на слънцето“ и принадлежи на ацтека. Ще посетим и “Замъкът Чапултепек” на Крал Максимилиан и съпругата му Карлота. Завръщане в хотела.

5 ден
Закуска
9:15 Посещение на град Пуебла, който се намира в едноименният щат. Отдалеч ще поздравим и вулканът “Попокатепетъл”, който е действащ.

Ще се отбием и в гр. Чолула или както е известен градът в цяло Мексико –
“Градът на църквите”. Легендата разказва, че в него има 365 църкви - по една църква за всеки ден от годината.Ще може да стъпите и върху втората по големина в света пирамида, която за съжаление била срината до основи от Ернан Кортес – Завоевателят на Мексико. Върху нея той изгражда църква, за да покаже в чий ръце вече е властта. Свободно време за хапване и връщане в хотела. Завръщане в хотела. Нощувка.

6 ден
Закуска
Ще посетим Археологическата зона на Тула. Главният площад на културата Толтека, образуван от група сгради с дълбока религиозна символика като “Централния Олтар”, “Котепантли”, “Змийската стена”, “Горещият дворец”, “Мястото за игри с топки и Цоманти”.
Ще видим впечатляващите атланти с човешка фигура, издълбани от базалтичен камък, с височина 4,8 метра. В Тепоцотлан са живели Отоми, Чичимека и Мехика до пристигането на испанците. Йезуитите и францисканците започват както масово покръстване на местните, така и колосално строителство на множество сгради. Една от тях се е превърнала в музей, където ще можем да видим най-важната колекция от предмети от колониалната епоха, картини, които описват историята на Сан Игнасио де Лойола, множество обекти с религиозно предназначение, броня, мебели, градини, манастири, параклиси, фонтани, впечатляваща библиотека с повече от 4000 тома. Завръщане в хотела. Нощувка

I Вариант на пътуването
(Разликата в различните варианти на екскурзията започва от 7-мия ден)
7 ден
Закуска. Отправяме се към гр. Гуанахуато, който носи титлата магически.
По пътя ще спрем в Пеня де Бернал, където ще можете да видите третият по големина камък в света. Защо камък, а не скала? Защото не е свързан с никаква планинска верига. Ще разгледаме и китното селце в подножието му, след което се отправяме към Гуанахуато. Нощувка.

8 ден
Закуска. Културна програма в гр. Гуанахуато. Посещение на историческия център, музия на мумиите мините, къщата на Светата инквизиция, паметника Пипила. Свободно време, а вечерта серенада.
 • Обиколката на града, заедно с музеите не е включена в цената, както и серенадата (Те се заплащат на място. Ще струва между 350-450 песос на човек, което е около 35-45 лв.)
Нощувка

9 ден
Закуска. Отпътуване за гр. Ирапуато. По пътя ще посетим гр. Леон, в който има над 100 фабрики за обувки. Преди Китай да излезе на световната икономическа сцена, Мексико е била държава номер 1 по износ на обувки.
Ще имаме около 2 часа за шопинг. Продължаваме към археологическите зони Плазуелас и Пералта, където ще видим камъкът-камбана и надстроените пирамиди, които са единствени по рода си в цяла латиноамерика и в света. Нощувка в гр. Ирапуато.

10 ден
Закуска. Посещение на Хасиендата Коралехо – обширно по площ имение, където правят едноименната високоалкохолна напитка “текила”. Някои от видовете текила, които можете да намерите тук не се срещат в търговската мрежа. Хасиендата е и музей, с изключително богата колекция от часовници и напитки от цял свят. Има и екскурзовод, който ще ни разведе из целият имот.

Отпътуване към Мексико Сити. Полет за България.

II Вариант на пътуването е с посещение на Акапулко
(Разликата в различните варианти на екскурзията започва от 7-мия ден)

7 ден
08:00 ч. Отпътуване за Таско или "Сребърният град".
(По пътя има изненада от водача) Таско е древен миньорски град, който все още добива сребро. Ще имате възможност да закупите сребро от най-висока проба на доста сносни цени. Ще видите и църквата “Санта Приска” –
Перлата на барока в цяла латиноамерика, построена от най-богатият миньор, отново в цяла латиноамерика. Нощувка в Таско.

8 ден
Закуска. В 09:00 ч. Oтпътуване за Акапулко – Пристанищен град на Тихия океан в мексиканския щат Гереро.
Акапулко е сред най-старите и най-популярните морски курорти в Мексико. Той привлича милиони туристи с райски климат, бели пясъчни плажове, фантастичен нощен живот, Акапулко е разположен на един от най-красивите заливи в света. Настаняване в хотел 4 звезди. Нощувка.

9 ден
Закуска. Свободно време за плаж. Вечерта - посещение на “La Quebrada”
45 метрова скала, от която млади хора скачат в морето, понякога, държащи запалени факли. Нощувка.

10 ден
Закуска. В 14:00 ч. Отпътуване към Мексико Сити.
Полет от Мексико Сити до България


Цени

Дата Цена на екскурзията с посещение на Акапулко Цена на Класическата екскурзия до Мексико
22.03.2019 г. 1475 $ 1585 $
19.04.2019 г. 1475 $ 1585 $
10.05.2019 г. 1475 $ 1585 $
17.05.2019 г. 1475 $ 1585 $
24.05.2019 г. 1475 $ 1585 $
07.06.2019 г. 1475 $ 1585 $


Цената на екскурзията важи до края на ноември

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Културна програма в Мексико Сити
 • Екскурзия до град Теотихуакан (Мексико)
 • Обяд в гр. Теотихуакан
 • Посещение на Археологическата зона на Тула
 • Посещение на Фолкорен балет
 • Закуска
 • Посещение на гр. Койоакан
 • Културна програма в гр. Пуебла
 • Културна програма в гр. Чочула – Градът на Църквите


 • Културна програма в гр. Гуанахуато
 • Културна програма в гр. Ирапуато и гр. Леон
 • Посещение на Хасиендата Коралехо


 • Културна програма в "Сребърния град" – Таско
 • Посещение на Акапулко

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Карта за туристическа помощ (застраховка на пътниците): цена на човек от 9,60 $ до 64 години (пътниците на възраст 65 и повече години заплащат повече).
 • Услуга, която не е упомената в програмата
 • Лични разходи и бакшиши
 • Храна и напитки, които не са упоменати
 • Самолетния билет до Мексико и обратно до България