Русия

Русия и Круиз по Балтийско море (Естония, Швеция, Финландия)
Маршрут:
София – Санкт Петербург (Русия) – Талин (Естония) – Стокхолм (Швеция) – Хелзинки (Финландия) – Санкт Петербург – Москва (Русия) – София

Продължителност:
12 дни / 11 нощувки

Транспорт:
Кораб

Дати на отпътуване:
30.05.2019 г.

Цена от: 2490 лв.
Програма
Заповядайте в необятната Русия. Плавайте по Балтийско море и посетете Естония, Швеция и Финландия. Ние Ви предлагаме богата културна програма в Русия с посещение на Санкт Петербург и Москва, Талин (Естония), Стокхолм (Швеция), Хелзинки (Финландия). Насладете се на красотата и прекрасните забележителности на тези прекрасни градове.

1 ден
София – Москва – Санкт Петербург
Излитане в 12:30 ч. по маршрут София – Москва – Санкт Петербург с полет на “Аерофлот”. Кацане в Санкт Петербург в 19:40 ч. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

РУСИЯ

2 ден
Културна Програма в Санкт Петербург
Закуска. Обзорна обиколка на величественият Санкт Петербург „Хроники от три века“. Панорамна обиколка на "Блестящата" Северна столица на Русия - Невски проспект – Една от най-старите улици в града. Дължината и е 5 км и се простира между две извивки на река Нева., Мостовете над “Фонтанка”, “Мойка и Нева”, Канала “Грибоедов”, Зимния Дворец, Дворците “Юсуповский”, “Меншиков”, “Михайловский”, Василиевския Остров, “Марсово поле”, Лятната градина на Петър Велики. Посещение на Петропавловската крепост и Казанския събор – Един от най-големите православни храмове в града. Тук се пази светиня на руското православие – Иконата на Казанската Богородица. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ден
Закуска. Културна програма в Санкт Петербург
Посещение на Музей “Ермитажа”
Най-величествения музей в света – Грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата Императрица Екатерина на брега на р. Нева. Уникален музей, съхраняващ едни от най-изящните произведения на изкуството в 365 зали с колекции от редки антични и ювелирни изделия, картини и експонати от Западна Европа, страните от Изтока и разбира се, от Русия, с изобилие от огледала, гоблени и изящно декорирани зали. В “Ермитажа” се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменната ера до нашето столетие.
 • Посещение на Църквата “Воскресение Христово” (Спас на Крови). Свободно време.
Разходка с корабче по реките на Санкт Петербург
Подарете си прекрасно преживяване с корабче по реките и каналите на Санкт Петербург с екскурзовод (По желание (15 €))
Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4 ден
Закуска. Санкт Петербург
Екскурзия до град Пушкин (Царское село)
Посещение на Царское село – бивша Резиденция на Руските императори. Блестящ паметник на световната архитектура от 18 и 19 век. Разглеждане на Екатерининския дворец – Шедьовър на руския класицизъм, запазил уникални художествени съкровища, Кехлибарената стая, Великолепния Дворцов парк, богато украсен с мраморни статуи, павилиони и мостове.
Свободно време. Вечеря. Нощувка.

5 ден
Закуска. Санкт Петербург
Екскурзия до Петерхоф
Отпътуване за Петерхоф. Разглеждане на Петродворец – Лятната резиденция на Петър Велики, наричана още “Руския Версай”, с множество прекрасни паркове и фонтани. Свободно време.
 • Отпътуване с Круизен Кораб „Принцеса Анастасия” в 18:00 ч. за Естония – Талин. Нощувка на кораба.

ЕСТОНИЯ

6 ден
Пристигане в столицата на Естония – Талин в 09:30 ч.
Културна програма в Талин
Пешеходна обиколка на града с екскурзовод – Горния град с фото-пауза на панорамната площадка, откъдето се открива прекрасна гледка към историческия и съвременния Талин, Естонския парламент, Православния храм ”Александър Невски”, Катедралата, Долния град, Крепостната стена, Кметството, Сградата на Гилдиите, Най-старата действаща аптека в Европа и др.
 • Заминаване от Талин за Швеция – Стокхолм в 18:30 ч. с Круизен Кораб. Нощувка на кораба.

ШВЕЦИЯ

7 ден
Пристигане в столицата на Швеция – Стокхолм.
Културна програма в Стокхолм
Панорамна и пешеходна обиколка на града с екскурзовод. Остров “Ридархолмен” с отбранителните укрепления, “Ридархолмската” църква, Паметника на основателя на града Биргер Ярл, Немската църква, Площада “Стурторет” със сградата на Шведската академия и Музея на Нобел. Разходка из “Gamla stan” – Стария град, най-добре запазения средновековен ансамбъл в Европа. Църквата „Свети Николай, Кралския дворец, Музея на Средновековния Стокхолм, Главната пешеходна улица „Дротнингатан” – “Улицата на Кралицата”
 • Заминаване от Стокхолм за Финландия – Хелзинки в 17:30 ч. с Круизен Кораб. Нощувка на кораба.

ФИНЛАНДИЯ

8 ден
Пристигане в столицата на Финландия – Хелзинки в 11:30 ч.
Културна програма в Хелзинки
Пешеходна обиколка на Хелзинки с екскурзовод – Разходка в Стария град, Сенатския площад, Катедралата „Успение Богородично”, Президентството, Руската църква, Паметника на “Манергейм”, ЖП гарата и др. Свободно време.
 • Отпътуване с Круизен Кораб за Санкт Петербург в 19:00 ч. Нощувка на кораба.

РУСИЯ

9 ден
Пристигане в Санкт Петербург в 09:30 ч. Трансфер от Морската гара до Московската гара. Отпътуване от Санкт Петербург за МОСКВА с влак. Пристигане в Москва. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

10 ден
Закуска. Москва
Културна програма в Москва
Уникална смесица от архитектурни шедьоври от миналото и модерни сгради. Москва е мястото, където можете да се запознаете най-добре с руските традиции. Пешеходна разходка в централната част на Москва (пътуване от хотела с метрото).
”Московския Кремъл”
Червения площад – Сърцето на Москва и символ на цяла Русия. “Червения площад”, който заедно с “Московския Кремъл” са Обект на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, Катедралата “Василий Блажени” (Покров Богородичен) – С кръглите си брилянтно оцветени куполи църквата прилича на замък от приказките. Построена е по времето на Иван Грозни през 1550 година, след победа над татарите, днес тя е едно от архитектурните чудеса на Света.
ГУМ, Мавзолея на Ленин, Казанската църква, Историческия музей, Александровската градина.
 • Посещение на Кремълския комплекс с Успенския събор – Катедралния храм на Руската православна църква, Ивановския площад с Цар Камбана и Цар Пушка.
 • Посещение на Оръжейната палата – един от най-старите руски музеи с богата колекция от царски одежди, корони, каляски, златни и сребърни прибори, оръжия, ризници, шлемове. Основана е по времето на Иван III под името Голямата хазна. Освен оръжия и снаряжение, тук се съхраняват императорската корона, троновете на руските царе, златни и сребърни скъпоценности, дарове от чужди дипломати, каляски, военни трофеи, както и някои от световно известните “Яйца Фаберже”. “Яйцата на Фаберже” са сред най-скъпите бижутерийни изделия в света. Те привличат погледа като магнит с царствената си осанка и сияние.
 • Обиколка с екскурзовод на Московското метро със спирки на исторически станции – наричат ги “Подземните дворци на Москва”. Тези “комплекси под земята” са украсени със статуи, живопис, мозайки, витражи и стенописи на известни руски художници. Станциите “Маяковска”, “Комсомолска”, “Площада на революцията”, “Киевска”, “Курсска” и др. са в списъка на най-интересните и значими паметници на архитектурата. (По желание (10 €))
Свободно време. Вечеря. Нощувка.

11 ден
Закуска. Москва
Панорамна автобусна обиколка на Москва
Запознаване с Руската столица. По време на тази обиколка ще се запознаете с историята на града, ще разберете от къде започва строителството на Москва и как се е развивал града през вековете за да се превърне в огромен мегаполис с поразителна и уникална архитектура. Ще преминете по много от известните улици, булеварди и площади, ще се насладите на прекрасна панорама от площадката на “Воробевые горы”, ще се полюбувате на Кремъл от крайбрежната улица на Большой театър и много други забележителности. *Посещение на Храма „Христос Спасител“ – най-голямата руска православна църква, ще стигнете до „Патриаршеския мост” за да направите снимки на фона на историческия център на Москва.
 • Посещение на Третяковската галерия – основана през 1856 година от братята Павел и Сергей Третякови, с най-голямата колекция от руски картини, графики и скулптури в света с над 180 хиляди експоната - (По желание (30 €))
 • Разходка по “Стария Арбат” – Една от най-старите и най-известни улици на Москва, пропита с особен дух, интересно и пленяващо място на художници и музиканти, с много кафенета и магазинчета, Театър „ Вахтангов”, Музея на Парфюмерията, Музея на Илюзиите, със сгради, всяка от които разказва собствена история. Улицата, на която са живели дворянските фамилии Толстой и Шереметиеви, Пушкин и Марина Цветаева.
Свободно време. Вечеря. Нощувка.

12 ден
Москва – София
05:00 ч. - Трансфер от хотела до летище Шереметиево. Излитане от Москва в 08:20 ч. Кацане в София в 11:35 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетни билети София – Санкт Петербург – Москва – София
 • Летищни такси (285 лв. включени в цената към 23.11.2018 - подлежат на препотвърждение при издаване на билетите)
 • 4 нощувки със 4 закуски и 3 вечери в Хотел 4* в Централен Санкт Петербург
 • 3 нощувки със 2 закуски и 3 вечери в хотел 3* в Москва
 • Круиз с 4 нощувки във вътрешни каюти за 4 човека на кораба „Принцеса Анастасия“ по маршрут Санкт Петербург – Талин – Стокхолм – Хелзинки – Санкт Петербург
 • Билет за скоростния влак Сапсан от Санкт Петербург до Москва
 • Туристическа програма в определените по маршрута градове и туристически обекти в Санкт Петербург, Москва, Талин, Стокхолм и Хелзинки
 • Трансфери в Санкт Петербург: летище - хотел, хотел - ЖП гара, хотел -морска гара
 • Трансфери в Москва: ЖП гара - хотел, хотел - летище
 • Екскурзоводско обслужване (на български в Санкт Петербург и Москва, на руски в Хелзинки, Стокхолм и Талин)
 • Входни такси и ползване на слушалки (където е необходимо) за Петропавловската крепост, Църквата “Спас на Крови”, Петродворец, Екатеринински дворец, Ермитаж
 • Входни такси за посещението на Кремълския комплекс и Оръжейната палата в Москва
 • Медицинска застраховка с покритие 30000 евро за лица до 65 г. на ЗК Уника
 • Водач от Агенцията

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Руска виза – 150 лева
 • Входните такси за музеите и туристическите обекти по желание. Мероприятия и екскрузии по желание извън програмата.
 • Застраховка „Отмяна на пътуване”
 • Медицинска застраховка за лица над 65 г. (20 лева за лица от 65 до 70 г., за лица от 70 до 75 години, 40 лева)
 • Билети за градски транспорт
 • Разходи от личен характер
 • Настаняване в каюти по избор (по 2-ма или 3-ма; каюти с прозорец)
 • Доплащане за единична стая – 230 лева
На човек за настаняване в каюта по избор (Запитване, цените подлежат на препотвърждаване).
–За 4-ма с прозорец – 48 лева;
–За 2-ма с прозорец – 205 лева; За 2-ма във вътрешна каюта – 125 лева;
–За 3-ма с прозорец – 110 лева; За 3-ма във вътрешна каюта – 42 лева;
–Закуска на круизния кораб – 13 евро на ден
–Вечеря на круизния кораб – 31 евро на ден (Цените за изхранването са при заявка в офиса на Агенцията)

Цени

Цена на човек в двойна стая

Ранни записвания

(Записване до 90 дни преди датата на пътуването)

Цена на човек в двойна стая

Стандартно записване

2490 лв.

2590 лв.

 

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ
 • Необходими документи: Паспорт (+ксерокопие) с 6-месечна валидност след датата на връщане; 2 снимки; за деца до 18 г. - нотариално заверена декларация от непътуващия родител или от двамата родители (представя се и във визовия център); няма специални санитарни и медицински изисквания за Русия;
 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди датата на отпътуване
 • Начин на плащане: Депозит - 650 лева; Доплащане – до 30 дни преди датата на тръгване.

 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на потребителя. В зависимост от възрастта на туриста, стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

 • Туроператорът е застрахован по смисъла на чл. 97, ал.1 от ЗТ
в ЗАД “АСЕТ ИНШУРЪНС” АД със ЗП № 7121810000015 до 26.08.2019
Туроператорът си запазва правото на промени в цената и последователността на програмата по независещи от него причини и при недостигнат минимален брой туристи и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

 • Забележка: Цената е калкулирана при курс 1 евро = 73 руски рубли. Туроператорът си запазва правото да промени цената при драстична промяна на курса.