Сърбия

Нова Година в Белград (В града на балканските ритми)
Маршрут:
София – Белград – Нови Сад – Сремски Карловац – Белград – София

Продължителност:
4 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:


Цена от: 295 лв.
Програма
1 ден
06:00ч. (29.12.2018) Отпътуване от София за Белград (пл. “Руски Паметник”)
 • (По желание и срещу допълнително заплащане трансфери от Хасково (40 лв.), Пловдив (30 лв.), Видин (30 лв.) и Враца (20 лв.)
Туристическа програма в Белград
Катедрала “Св. Сава” – Най-големият православен храм на Балканите, който е издигнат в чест на Свети Сава, основоположник на сръбската православна патриаршия. Площад Теразие – Сърцето на Белград, “Скупщината”, където се помещава Сръбския парламент, Улица “Крал Милан”, Площада на “Републиката”, Двете най-красиви сгради на Стария и Новия Съд.
Крепостта „Калемегдан”, която се издига на най-високото място в Белград, на носа образуван при вливането на р. Сава в р. Дунав. Това е най-големият парк в Белград и е сред основните забележителности на сръбската столица. От крепостната стена се открива гледка към Нови Београд. Според исторически данни Калемегдан е част от крепостен град, датиращ от средните векове. Архитектурата ѝ е изключително автентична. През годините различните владетели на града са достроявали различни части от крепостта. Една от най-атрактивните части на крепостта е средновековна часовникова кула, построена през XVI век. Според местните именно белите каменни плоскости, от които е изградена крепостта, са първоизточник на наименованието на града – Белград. Вътрешните дворове на крепостта са превърнати в парк, украсен със скулптури. На една площадка, от която се открива панорама към р. Дунав, е издигната Каменната колона на Победата през 1928 г. Тя е увенчана с бронзова фигура на мъж, който държи в едната си ръка меч, а в другата гълъб, символ на победата и мира.
По желание вечерта разходка до най-известната улица “Скадарлия”, която е позната като „Белградският Монмартър“. Улица „Скадарлия“ е в сърцето на Стария град. Тук се събират художници и писатели. На тази улица е бохемският район на сръбската столица. Тук са култовите белградски кръчми с жива музика, домовете на велики личности в сръбската културна история, които все още съхраняват духа на стария Белград. Нощувка.

2 ден
(30.12.2018) Закуска. По желание екскурзия до Нови Сад
Екскурзия до Нови Сад
Столицата на областта Войводина и втори по големина град в Сърбия. Нови Сад е известен и като „градът на падащите мостове”, защото за последните 100 години мостовете над Дунав са разрушавани 11 пъти. За последен път през 1999 г. при бомбардировките на НАТО. Туристическа програма в града: Катедралата и Синагогата, Площадът с Кметството, малките улички на Стария град. Връщане в Белград. *Вечерта по желание и срещу допълнително доплащане вечеря с включена музикална програма в ресторант ‘‘Амфора“

3 ден
(31.12.2018) Закуска. Свободен ден за почивка и самостоятелна разходка. покупки, а защо не и да не се поглезите с местни десерти и да се потопите в предпразничната обстановка.
Посрещане на Нова Година 2019
(Ние Ви предлагаме различни варианти за посрещане на Новогодишната вечер) Богата Новогодишна вечеря с музика, забавления, танци и хора.

4 ден
(01.01.2019) Закуска. Свободен ден за почивка и самостоятелна разходка.
Отпътуване за България около 13:00 часа. Пристигане в София вечерта.

Цена на човек

(За различните хотели)

Хотел “N” 3*

Настаняване

3 нощувки

Възрастен в Standart Room

295 лв.

Единична стая в Standart Room

339 лв.

Хотел “Mосква” 4*

Настаняване

3 нощувки

Възрастен в двойна Standart Room

489 лв.

Възрастен в двойна Superior Room

529 лв.

Хотел “Metropol Palace” 5*

Настаняване

3 нощувки

Възрастен в Classic Room

505 лв.

Единична стая в Classic Room

745 лв.

 • Необходими документи:
Лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват
За деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Tранспорт с лицензиран автобус 3*
 • 3 нощувки в хотел
 • 3 закуски на блок маса
 • Панорамна и пешеходна на Белград
 • Медицинска застраховка с покритие 2000 €
 • Представител на фирмата, придружаващ групата

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Възможност за качване от Хасково (40 лв), Пловдив (30 лв.) Видин (30 лв), Враца (20 лв.) Цените са за двете посоки
 • Градска такса 1,3 € на човек на нощувка
 • Екскурзия до Нови Сад (15 €) (заявява и се заплаща при резервация)
 • Новогодишна вечеря
 • Празнична вечеря в р-т кораб “Амфора”
 • Медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност – 8 лв., за лица над 65 г. - 16 лв.
 • За пътуване със собствен транспорт - намаление 50 лв. от пакетната цена на човек.
 • Отстъпките за деца от 2 – 12 г са валидни при настаняване с двама пълноплащащи възрастни

ПРАЗНИЧНИ ВЕЧЕРИ (Различни варианти)

ХОТЕЛ N 3*
Празнична вечеря на 30.12. 2018
В ресторанта на хотел N 3* без включени напитки: 18 € за възрастни и 15 € за деца до 12 г. , безплатно за деца до 7 г. ако не ползвaт стол.
Празнична Новогодишна Гала Вечеря
В новия ресторант на хотел N можете да опитате автентична сръбска кухня с доказано качество на продуктите. Ресторантът е подходящ за хора, които обичат да танцуват и да се веселят. Храната е вкусна, купонът - гарантиран!
В ресторанта на хотел N 3* с вкл. напитки заплаща се задължително: 50 € възрастни, 40 € деца до 12 г., безплатно за деца до 7 г. ако не ползват стол.

Хотел “Москва” 4*, Хотел “Metropol palace” 5*
Празнична вечеря в р-т кораб “Амфора” на 30.12.2018 г.
Предлагаме Ви празнична вечеря на 30.12.2018 г. в ресторант-кораб „Амфора” с включени местни алкохолни и безалкохолни напитки. Корабът предлага приятна атмосфера и забава под звуците на популярна музика, изпълнявана от известен сръбски бенд. За вечерята ще бъдат организирани безплатни трансфери от наша страна. Цена: 35 € за възрастни и безплатно за деца до 6 г. ако не ползвaт стол.
Новогодишна вечеря 2019
 • Празнична Новогодишна Гала Вечеря в ресторанта на хотел Zira 4*
В модерната и приятна атмосфера на ресторанта, гостите на хотел Zira ще се почувстват специални на Нова Година. Вечерята е на блок маса с включени местни алкохолни и безалкохолни напитки. В новодогишната нощ гост ще бъде сръбско-българската певица Gabriela Pejcev. Изпълнявa сръбска фолк и поп музика. Цена: 80 € за възрастни, 45 € за деца до 12 г, безплатно за деца под 7 г. ако не ползвaт стол.
 • Празнична Новогодишна Гала Вечеря в Grand Ballroom на хотел Metropol Palace 5*
Обстановката на залата е елегантна, празненството стилно и изискано. Тук може да празнувате заедно с видни политици, бизнесмени, влиятелни и изявени сръбски личности. Празненството в MetropolPalace5* се слави като най-престижното в столицата. Част oт Новогодишната програма са най-големите топ изпълнители на Сърбия. Вечерята е на блок маса без включени алкохолни и безалкохолни напитки. Начало на празника с welcome drink.
В новогодишната нощ гости ще бъдат Ana Nikolic, една от най-обичаните сръбски певици и Jelena Rozga, изпълняват сръбска фолк музика. Цени от 130 до 150 € в зависимост от местата.