Круиз до Талин, Стокхолм и Хелзинки

РУСИЯ – САНКТ ПЕТЕРБУРГ И МОСКВА С КРУИЗ ДО ТАЛИН, СТОКХОЛМ И ХЕЛЗИНКИ
Маршрут:
София – Санкт Петербург – Москва – Талин – Стокхолм – Хелзинки– София

Продължителност:
12 дни / 11 нощувки

Транспорт:
Самолет

Цена от: 2340 лв.
Програма
Примерна програма. Програмата подлежи на промени.

Русия – Потопете се в необятната ѝ красота. Посетете Москва и Санкт Петербург. Изживейте невероятни преживявания и на круизът с кораб до Талин, Стокхолм и Хелзинки. Ние Ви предлагаме уникалната възможност да разгледате Русия, Естония, Швеция и Финландия! Подарете си едно незабравимо преживяване!

1 ден
12:30 ч. София – Москва – Санкт Петербург
Излитане в 12:30 ч. по маршрут София – Москва – Санкт Петербург с полет на "Aeroflot". Кацане в Санкт Петербург вечерта. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

РУСИЯ

2 ден
Санкт Петербург
Закуска. Панорамна обиколка на северната столица на Русия - Невски проспект, Мостовете над Фонтанка, Мойка и Нева, Канала Грибоедов, Зимния Дворец, Дворците Юсуповский, Меншиков, Михайловский, Василиевския остров, Марсово поле, Лятната градина на Петър Велики. Посещение на Петропавловската крепост и църквата Воскресение Христово (Спас на Крови). Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ден
Санкт Петербург
Закуска. Посещение на Казанския събор. Посещение на Ермитажа - уникален музей, съхраняващ милиони от най-изящните произведения на изкуството в 365 зали с колекции от редки антични и ювелирни изделия, картини и експонати от Западна Европа, страните от Изтока и разбира се, от Русия, с изобилие от огледала, гоблени и изящно декорирани зали. Свободно време. По желание – разходка с корабче по реките и каналите на града с екскурзовод (10 €). Вечеря. Нощувка.

4 ден
Санкт Петербург – Петерхоф
Закуска. Отпътуване за Петерхоф. Разглеждане на Петродворец - Лятна резиденция на Петър Велики, наричана още Руския Версай, с множество прекрасни паркове и фонтани. Свободно време.
18:00 ч. Отпътуване с Круизния кораб „Принцеса Анастасия” за Талин. Нощувка на кораба.

ЕСТОНИЯ

5 ден
Талин
12:30 ч. Пристигане в столицата на Естония – Талин
Пешеходна обиколка на града с екскурзовод – Горния град с фото-пауза на панорамната площадка, откъдето се открива прекрасна гледка към историческия и съвременния Талин, Естонския парламент, православния храм ”Александър Невски”, Катедралата, Долния град, Крепостната стена, Кметството, Сградата на Гилдиите, Най-старата действаща аптека в Европа.
18:30 ч. Отпътуване от Талин за Стокхолм. Нощувка на кораба.

ШВЕЦИЯ

6 ден
Стокхолм
Пристигане в столицата на Швеция – Стокхолм. Пешеходна обиколка на града с екскурзовод. Разходка по Gamla stan (Стария град) - най-добре запазения средновековен ансамбъл в Европа: Остров "Ридархолмен" с отбранителните укрепления, Ридархолмската църква, Паметника на основателя на града Биргер Ярл, Немската църква, Площада "Стурторет" със сградата на Шведската академия и Музея на Нобел, Църквата „Свети Николай, Кралския дворец, Музея на Средновековния Стокхолм, Главната пешеходна улица „Дротнингатан” (улицата на Кралицата).
17:30 ч. Отпътуване от Стокхолм за Хелзинки в Нощувка на кораба.

ФИНЛАНДИЯ

7 ден
Хелзинки
Пристигане в столицата на Финландия – Хелзинки в 11:30 ч.
Пешеходна обиколка на Хелзинки с екскурзовод – Разходка в Стария град, Сенатския площад, Катедралата „Успение Богородично”, Президентството, Руската църква, Паметника на Манергейм, ЖП гарата, Скалната църква. Свободно време. 19:00 ч. Отпътуване от морската гара с круизния кораб за Санкт Петербург. Нощувка на кораба.

РУСИЯ

8 ден
Санкт Петербург
Пристигане в Санкт Петербург в 09:30 ч.
Екскурзия до Царское село – Резиденция на руските императори. Разглеждане на Екатерининския дворец - Шедьовър на руския класицизъм запазил уникални художествени съкровища, Кехлибарената стая, Великолепния парк. Свободно време. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

9 ден
Санкт Петербург – Москва
Закуска. Трансфер от хотела до Московската гара. Отпътуване от Санкт Петербург за Москва със скоростния влак Сапсан (пътуване 4 ч).
Пристигане в Москва. Панорамна автобусна обиколка за запознаване с Руската столица. По време на тази обиколка ще се запознаете с историята на града, ще разберете от къде започва строителството на Москва и как се е развивал града през вековете за да се превърне в огромен мегаполис с поразителна и уникална архитектура. Ще преминете по много от известните улици, булеварди и площади, ще се насладите на прекрасна панорама от площадката на "Воробевые горы", ще се полюбувате на Кремъл от крайбрежната улица, на Большой театър и много други забележителности. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

10 ден
Москва
Закуска. Пешеходна разходка в централната част на Москва (пътуване от хотела с метрото). Червения площад – Сърцето на Москва и не само неин символ, но и на цяла Русия. На площада и покрай стените на Кремъл ще видите уникалния по красота и изящество храм Василий Блажени (Покров Богородичен), ГУМ, Мавзолея на Ленин, Казанската църква, Историческия музей, Александровската градина.
Посещение на Кремълския комплекс с Успенския събор – Катедралния храм на Руската православна църква, Ивановския площад с Цар Камбана и Цар Пушка.
Посещение на Оръжейната палата – един от най-старите руски музеи с богата колекция от царски одежди, корони, каляски, златни и сребърни прибори, безценни бижута, яйца „Фаберже“, оръжия, ризници, шлемове.
По желание - Обиколка с екскурзовод на Московското метро със спирки на исторически станции – наричат ги "подземните дворци на Москва". Тези "комплекси под земята" са украсени със статуи, живопис, мозайки, витражи и стенописи на известни руски художници. Станциите Маяковска, Комсомолска, Площада на революцията, Киевска, Курсска и др. са в списъка на най-интересните и значими паметници на архитектурата (10 €)
Свободно време. Вечеря. Нощувка.

11 ден
Москва
Закуска. Разходка по Стария Арбат – Една от най-старите и най-известни улици на Москва, пропита с особен дух, интересно и пленяващо място на художници и музиканти, с много кафенета и магазинчета, Театър „ Вахтангов”, Музея на Парфюмерията, Музея на Илюзиите, със сгради, всяка от които разказва собствена история; улицата, на която са живели дворянските фамилии Толстой и Шереметиеви, Пушкин и Марина Цветаева. Посещение на храма „Христос Спасител“ Най-голямата Руска Православна църква, ще стигнете до „Патриаршеския мост” за да направите снимки на фона на историческия център на Москва,
По желание - Посещение на Третяковската галерия – основана през 1856 година от братята Павел и Сергей Третякови, с най-голямата колекция от руски картини, графики и скулптури в света с над 180 хиляди експоната (20 €)
Свободно време. Вечеря. Нощувка.

12 ден
Москва - София
Трансфер от хотела до летище Шереметиево. Излитане от Москва в 08.20 ч. Кацане в София в 11.35.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • Самолетни билети София – Санкт Петербург – Москва – София
 • Летищни такси (123 €) (към 06.10.2017 - подлежат на препотвърждение при издаване на билетите)
 • 4 нощувки със 4 закуски и 4 вечери в хотел 3* в централен Санкт Петербург
 • 3 нощувки със 2 закуски и 3 вечери в хотел 3* в Москва
 • Круиз с 4 нощувки във вътрешни каюти за 4 човека на кораба „Принцеса Анастасия“ по маршрут Санкт Петербург – Талин – Стокхолм – Хелзинки – Санкт Петербург
 • Билет за скоростния влак Сапсан от Санкт Петербург до Москва
 • Туристическа програма в определените по маршрута градове и туристически обекти в Санкт Петербург, Москва, Талин, Стокхолм и Хелзинки
 • Трансфери в Санкт Петербург: летище - хотел, хотел - ЖП гара, хотел - морска гара
 • Трансфери в Москва: ЖП гара - хотел, хотел - летище
 • Екскурзоводско обслужване (на български в Санкт Петербург и Москва; на руски в Хелзинки, Стокхолм и Талин)
 • Входни такси и ползване на слушалки при посещенията на Петропавловската крепост, Църквата "Спас на Крови", Петродворец, Екатеринински дворец, Ермитаж, Кремълския комплекс и Оръжейната палата
 • Медицинска застраховка с покритие 30000 евро за лица до 65 г. на ЗК Уника
 • Водач от Агенцията

Забележка: Цената е калкулирана при курс 1 евро = 70 руски рубли. Туроператорът си запазва правото да промени цената при драстична промяна на курса.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • Руска виза (120 лв.) входните такси за музеите и туристическите обекти по желание *Мероприятия и екскрузии по желание извън програмата
 • Настаняване в каюти по избор (по 2-ма или 3-ма; каюти с прозорец)
 • Билети за градски транспорт
 • Застраховка „Отмяна на пътуване”
 • Разходи от личен характер
 • Доплащане за: единична стая - на запитване
 • Медицинска застраховка за лица над 65 год. 20 лв., за лица от 65 до 70 год 40 лв., за лица от 70 до 75 год.
 • На човек за настаняване в каюта по избор - на запитване, цените подлежат на препотвърждаване): за 4-ма с прозорец – 48 лв., за 2-ма с прозорец – 205 лв., за 3-ма с прозорец – 110 лв., за 3-ма във вътрешна – 42 лв., за 2-ма във вътрешна – 125 лв.. Закуска на круизния кораб – 13 € на ден, Вечеря на круизния кораб – 31 € на ден (цените за изхранването са при заявка в офиса на Агенцията)

Важна информация и необходими документи
 • Паспорт (+ ксерокопие) с 6-месечна валидност след датата на връщане; 2 снимки; за деца до 18 г. - нотариално заверена декларация от непътуващия родител или от двамата родители (представя се и във визовия център)
 • Няма специални санитарни и медицински изисквания за Русия
 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди датата на отпътуване
 • Начин на плащане: депозит - 650 лева; доплащане - 30 дни преди датата на тръгване