Мексико

МЕКСИКО И МЕГА ПЕРУ
Маршрут:
България – (Мексико) Мексико Сити – Теотихуакан – Тула – (Перу) Лима – Куско (Мачу Пикчу) – Лима – Мексико Сити – България

Продължителност:
10 дни / 9 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:


Цена от: 2350 $
Програма
Програмата е примерна и подлежи на промяна. При интерес можете да се свържете с нас за точна цена и предлагани услуги и забележителности.
1 ден
Полет България – Мексико. Посрещане на летището (При посрещането има изненада от водача), настаняване в хотел и нощувка.

2 ден
Закуска.
9:15 ч. Екскурзията започва с посещението на “Площада на Трите Култури”, който се намира в центъра на Мексико Сити.
Културна програма в Мексико Сити
Нарича се така, защото всички архитектурни комплекси, разположени около него, принадлежат на три различни исторически епохи, за които ще разберете подробно на място. След което се отправяме към “Базиликата на Девата от Гуадалупе”, която е изключително известна сред латиноамериканските народи. Тук всяка година през декември се събират повече от 7 милиона поклонници. Историята по построяването на тази базилика е особено интересна, защо то легендата гласи, че през 1531 година, Девата се явява на местен човек на име Хуан Диего. След „срещата“ си с нея, на дрехата му се появява образът на Девата. Тази дреха се пази и до днес. Ще може да я видите в новопостроената модерна Базилика.

Екскурзия до град Теотихуакан
Продължаваме към град Теотихуакан, който е археологически обект, разположен на 48 км от столицата на Мексико. Град Теотихуакан е обект на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.
На езика науатъл името означава “Мястото, където Боговете са сътворени”.
Ще имате възможност да посетите и да се изкачите на третата по големина в света пирамида, да чуете легендата за сътворението на луната и слънцето и да посетите една от най-красивите пирамиди “Змията с перата”, която е заобиколена от 13 вторични храма. Зад нея се намират два жилищни комплекса, предназначени за елита на Теотихуакан.
Ще имате достатъчно свободно време, за да се изкачите на пирамидата на луната и тази на слънцето, да се разходите из улицата на мъртвите, да научите любопитни факти от историята на Теотихуакан от професионалният гид, който ще ни съпътства и да направите много снимки.
Екскурзията ни ще приключи с обяд в местен ресторант, стил бюфет. Към обяда се предлагат местни безалкохолни напитки (лимонада от натурални плодове). Който иска да консумира алкохол, се заплаща допълнително. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден
Закуска
Ще посетим Археологическата зона на Тула. Главният площад на културата Толтека, образуван от група сгради с дълбока религиозна символика като “Централния Олтар”, “Котепантли”, “Змийската стена”, “Горещият дворец”, “Мястото за игри с топки и Цоманти”.
Ще видим впечатляващите атланти с човешка фигура, издълбани от базалтичен камък, с височина 4,8 метра. В Тепоцотлан са живели Отоми, Чичимека и Мехика до пристигането на испанците. Йезуитите и францисканците започват както масово покръстване на местните, така и колосално строителство на множество сгради. Една от тях се е превърнала в музей, където ще можем да видим най-важната колекция от предмети от колониалната епоха, картини, които описват историята на Сан Игнасио де Лойола, множество обекти с религиозно предназначение, броня, мебели, градини, манастири, параклиси, фонтани, впечатляваща библиотека с повече от 4000 тома. Завръщане в хотела. Нощувка

4 ден
Закуска.
9:15 Започва нашата обиколка на столицата Мексико.
Културна програма в Мексико Сити
Ще се разходим из центъра на града, ще посетим огромната катедрала, която е била издигната върху някогашният главен храм. Световноизвестният антропологически музей, в който ще видите така нареченият „Календар на Маите“. Оказва се обаче, че това нито е календар, нито е на Маите. Това е „Камъкът на слънцето“ и принадлежи на ацтека. Ще посетим и “Замъкът Чапултепек” на Крал Максимилиан и съпругата му Карлота. Завръщане в хотела.

20:30 Посещение на фолклорен балет. Фолклорните танци в Мексико традиционно са били начин за почитане на мексиканската култура и представяне на борбите и радостите от ежедневния мексикански живот. Това е празник на религиозни и културни ритуали и чествания.
Произходът на мексиканските народни танци води началото си от Месоамериканските времена, когато ритуалният танц се изпълнявал, за да успокои боговете на маите и ацтеките.
Когато испанците завладяли страната през 16-ти век, те донесли със себе си танците в европейски стил, като валс, балет, полка и хотис, които са повлияли на формата на местният танц.
Първата група от танци, които ще видим са религиозни и ритуални. Втората група са фолклорни танци, повлияни от запада.
Третите са така наречените регионални танци от различни части на Мексико. Нощувка.

Перу
Градове, които ще посетим: Лима - Куско - Мачу Пикчу
Дати на полета: ежедневни полети
Полети с авиокомпания LAN
5 ден
Заминаване от Мексико до Столицата на Перу – гр. Лима
Среща на летището в Мексико Сити за полет до Лима. Полет с дължина около 6 часа. В цената на билета се включва напитки и храна.
Пристигане в град Лима, помощ и трансфер до хотела. Настаняване и нощувка.

6 ден
Културна програма в гр. Лима
На сутринта, след закуска, ще се разходим по главните улици и площади на града. Ще започнем с парка на любовта “Парк дел Амор в Мирафлорес”, с невероятна гледка към Тихия океан. Открива се и панаромна гледка към “Хуака Пуклана”, церемониален център на културата на Лима. Ще продължим до “Пласа де Армас”, където ще видим сградата, в която се помещава правителството, а също така и Общината. Ще посетим Катедралата и ще отидем до Манастира "Санто Доминго", по чиито коридори са се разхождали Светец Сан Мартин де Поррас и Санта Роса де Лима през седемнадесети век. Следобед – свободно време. Нощувка в Лима.
 • Катедралата в Лима не работи в събота следобед, нито в неделя сутрин, тя е заменена от Музея на изкуството на Лима “Mali”.
Катедралата е затворена по време на национални и / или религиозни празници.
 • Вечерта може да се посети местен ресторант с богата шоу програма и изобилна вечеря тип шведска маса. (Цена: около 60 $, без напитки)

7 ден
Заминаване от Лима за гр. Куско (Екскурзия из града)
Закуска. Трансфер до летището за полет до Куско. При пристигането, помощ и трансфер до хотела. Останалата сутрин свободно време, за да се аклиматизираме.
Културна програма в Куско
В следобедните часове, ексклузивна обиколка на града започваща с посещение на “Плаза де Сан Кристобал”, откъдето се открива панорамна гледка към града. След това посещение на “Пазара де Сан Педро”, където можем да опитаме вкуса на местните храни и продукти, които се произвеждат в района. На този пазар можете да намерите почти всичко.
Той се явява основният доставчик на стоки и продукти на целия град.

Продължаваме към “Храма на Кориканча”, който ни посреща с цялото си великолепие. На езика кечуа, името му е “Ресинто де Оро” и означава „ограда, стена от злато“, защото някога стените са били покрити изцяло с чисто злато.
Следва Църквата “Санто Доминго”. От кварталът “Сан Блас” – Квартала на занаятчиите, се спускаме пеша по улицата “Хатун Румийок”, която ни отвежда до Каменния замък на инките “Рока”. Днес в него се помещава архиепископа. Ще имаме време да се възхитим на световно известния камък с 12-те ъгли. После продължаваме към Пласа де Армас и ще посетим Катедралата, в която има произведения на изкуството от колониалната епоха на невероятна стойност. Нощувка в Куско.

8 ден
Закуска. Заминаване за Мачу Пикчу с влак от Куско
Хващаме влак, който ще ни отведе до едно от 7-те чудеса на света. (Във влака се предлагат кафе, чайове и лимонади от местни билки и лека закуска)
“Изгубеният град на инките – Мачу Пикчу”
По пътя пред нас ще се открие невероятната гледка на каньона, който река река “Урубамба” оформя. Крайната ни спирка е Агуас Калиентес, откъдето с автобус се отправяме към Мачу Пикчу. Изгубеният град на инките, Мачу Пикчу, ще ни приветства с невероятните си тераси, стълбища, церемониални зали и градски райони. Той влиза в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Енергия се излъчва от цялото място. След обиколка с екскурзовод ще имаме обяд в един от ресторантите в района. В координирано време ще се върнем с влак и ще бъдем прехвърлени в хотела в Куско. Нощувка в Куско.

9 ден
Закуска. Заминаване от Куско (Перу) до Мексико Сити (Мексико) през Лима. Заминаване от Мексико Сити до България.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Културна програма в Мексико Сити
 • Екскурзия до град Теотихуакан (Мексико)
 • Посещение на Археологическата зона на Тула
 • Посещение на Фолкорен балет
 • Закуска
 • Самолетен билет от Мексико до Перу. Мексико – Лима – Куско – Лима – Мексико
 • Нощувки в хотели с включена ежедневна закуска. Лима
 • Трансфер летище / хотел / летище
 • Културна програма в Лима с екскурзовод на испански и преводач на български, с включени входни такси
Куско (Перу)
 • Трансфер летище / хотел / летище
 • Обиколка на град Куско с екскурзовод на испански и преводач на български език, с включени входни такси.
 • Обиколка на Мачу Пикчу с екскурзовод на испански език и преводач на български.
 • Трансфер хотел / жп гара / хотел
 • Билет за влака Inca Rail
 • Автобус отиване/ връщане Мачу Пикчу
 • Влизане в Мачу Пикчу с екскурзовод на испански и преводач на български
 • Обяд в местен ресторант (не са включени напитки)

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Карта за туристическа помощ (застраховка на пътниците): цена на човек от 9,60 $ до 64 години (пътниците на възраст 65 и повече години заплащат повече).
 • Услуга, която не е упомената в програмата
 • Лични разходи и бакшиши
 • Храна и напитки, които не са упоменати
 • Самолетния билет до Мексико и обратно до България