Турция

Нова Година в Бергама
Маршрут:
София – Пловдив – Троя – Бергама – Кушадасъ – Пергамон – Измир – Пловдив – София

Продължителност:
6 дни / 4 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:
27.12.2019 г.

Цена от: 360 лв.
Програма
Посрещнете Нова Година в Беграма с Нас. Насладете се на красотата на града и посетете едни от най-известните и красиви забележителности в Света. Посетете Арената на една от най-легендарните битки за надмощие – Троя, Къщата на “Дева Мария”, Екскурзия до Древния Ефес и посещение на едно от 7-те чудеса на Света – Храма на “Артемида”, Обиколка на Кушадасъ, Измир и Бергама. Заповядайте с Нас.

Ние Ви предлагаме 6 дни, 4 нощувки, 4 закуски, 3 вечери, 1 Новогодишна Гала Вечеря, Всяка вечер музика, танци и напитки.

1 ден
19:00 ч. Заминаване от София (Стадион “Васил Левски”)
21:00 ч. Заминаване от Пловдив (Военния стол срещу х-л “Тримонциум”)

2 ден
Около 06:30 ч. Преминаване на протока Дарданели при гр. Еджеабат – Чанаккале.
08:00 ч. - 10:00 ч.
Посещение на Троя
 • (Доплащане за вход: 20 TL)
Арената на една от най-легендарните битки за надмощие над протока Дарданели – Троянската война. Античен град Троя се намира на полуостров Троада в най-западната част на Мала Азия, недалеч от брега на Егейско море. Троя е известен като мястото на Троянската война, описана в Илиада, древногръцка поема на Омир. До към средата на 19 век съществуването му е спорно, но започналите след 1860 г. археологически разкопки, продължаващи и до днес, доказват реалното му съществуване.
Разкритите останки са важно свидетелство за първия контакт между цивилизациите на Мала Азия и средиземноморския свят. През 1998 г. археологическият обект Троя е включен в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО.
14:00 ч.
Пристигане в Беграма
Бергама е град в провинцията Измир. Населението на града е около 55 000 жители. Разположен е на 26 км от Егейско море. Градът е известен с памука, златото и висококачествените си килими. Изобилието от древни руини и до днес събира огромно количество туристи. Измежду бележитите руини на Бергама са “Светилището на Асклепий” – Храм на древногръцкия Бог на лечението и медицината, Комплекса „Червената базилика“ или Къзъл Авлу, които датират от II в.сл.Хр. и са конструирани по време на римския Император Адриан. Освен известните забележителности в града, в близост до Бергама се е намира и древният гръцки и римски културен център Пергамон.

Настаняване в Хотели “Ayvazali” 3* и “Anil” 3 *
14:30 ч. Пешеходна разходка из центъра на Бергама
19:30 ч. Вечеря. Свободно време. Нощувка

3 ден
08:00 ч. Закуска
08:30 ч - 19:30 ч.
Посещение на Къщата на “Дева Мария”, Екскурзия до Древния Ефес и посещение на едно от 7-те чудеса на Света – Храма на “Артемида”, Обиколка на Кушадасъ
 • Обща цена (47 €)
Посещение на Къщата на Дева Мария – Едно от Светите места на Християнския свят. Къщата на Дева Мария е храм, където Дева Мария е живяла последните 8 години от живота си. Разположен е върху планината Коресос, в близост до Ефес. Къщата е открита през 19 век. Католическата църква не се произнася в полза или против автентичността на къщата, но въпреки това поддържа постоянен поток от поклонение след от откриването ѝ. Католически поклонници ходят на поклонение в този параклис, основавайки се на убеждението, че Мария, майката на Исус е била отведена в тази каменна къща от Св. Йоан Богослов и живяла там до Нейното Възнесение (според католическата доктрина) или Успение (според православната вяра).

Античния Ефес е един от най-големите в света Антични Римски градове, запазен до наше време. Той е бил един от най-важните и древни римски градове в Мала Азия. Ефес е бил столица на Антично Римската провинция Анатолия (Източна Страна), през II век на тази ера. Разглеждане на Библиотеката на Целзиус, Храма на Адриан, Големия Театър и Главната улица на Ефес. В античността градът е бил разположен на самия бряг при устието на река Кючук Мендерес, която с времето запълва залива и градът вече не е на самия бряг на Егейско море. Градът е основан като пристанище на брега на Егейско море и бързо се развива вследствие на търговията. Към 500 г. е пренесен на хълма Айясолук, защото морето продължило да отстъпва и това става причина за упадъка на града. Земетресения и свлачища окончателно погребват руините и така ги съхраняват за археолозите.

Посещение на останките от Храма на Артемида. Славата на Ефес се дължи в голяма степен на местния култ богинята на плодородието, с времето отъждествена с гръцката богиня Артемида. Първият храм на богинята вероятно е бил построен около 800 пр.н.е. на калния терен близо до реката в Ефес. Поклонението на богинята се извършва от незапомнени времена, но през първата половина на 6 в.пр.н. е. започва строителство на храм на Артемида, превърнал се в едно от седемте чудеса на античния свят и до днес. Първите археологически разкопки са направени през 1869 г. от английски учени и така светът научава за красотата на античния град. В днешно време археологическата зона на Ефес заема над десет километра в околностите на турския град Селчук, в чийто музей са събрани уникалните находки.

Посещение и автобусна обиколка на град Кушадасъ. Кушадасъ е град разположен в Западна Турция, на брега на Егейско море. Преведено буквално името на града означава Птичият остров. Предполага се, че името идва от малкия каменен остров с формата на птича глава, разположен близо до старото пристанище на града. Кушадасъ е атрактивна туристическа дестинация, посещавана от хиляди туристи, заради прекрасната атмосфера, атракции, забавления и забележителности.

19:30 ч. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

4 ден
08:00 ч. Закуска.
08:30 ч. - 14:30 ч.
Посещение на Древния Пергамон
 • Обща цена (25 €)
Посещение на Древния Пергамон (или Пергам), включва кабинков лифт. Пергамон е античен град в Еолия (антична област на брега на Егейско море), постигнал най-голям разцвет като столица на Пергамското царство през елинистическата епоха.
Според легендата, предадена от Плиний, в Пергам е изобретен пергамента вследствие от забраната на египетските Птолемеи да се изнася папирус. Пергаментът е материал за свитъци или страници на книги направен от фина телешка, овча или козя кожа). Растителният пергамент се използва в пекарството и други приложения като заместител на животинския пергамент.
В Пергам се намирала втората по величина библиотека в античния свят – след Александрийската. Библиотеката съдържала по онова време 200 000 пергаментови книги. Античният град е известен още и с Храма на Деметра, Големият Олтар на Зевс, Пергамския олтар, както и със забележителния си амфитеатър.
Разкопките на Пергам започват немските археолози Карл Хуман и Ернст Курциус през 1878, 1900, като те продължават и следващите години. В равнината около античния град са се съхранили руините на римския град, сред които се откроява Червената зала от времената на „Славните петима добри императори“.

Автобусна обиколка на Бергама. Посещене на шопинг център за оникс.

20:30 ч.
Тържествена Новогодишна Вечер
Посрещнете Нова година с богата вечеря с напитки без лимит. Забавление, музика, танци и хора.

5 ден
10:00 ч. Късна закуска
11:00 ч. - 19:00 ч.
Посещение на прекрасния Измир
 • Обща цена (10 €)
Градът е разположен на брега на Егейско море, с население от 4 млн. жители.
Там е разположено второто по големина пристанище. Градът е основан около 10 век пр. н. е. Старото име на града е Смирна. Една от архитектурните забележителности на Измир е Часовниковата кула, разположена в средата на площада на конака с височина от 25 метра. Измир е прекрасен град с богата история, красиви забележителности и е посещаван от много туристи целогодишно.

19:30 ч. Вечеря. Свободно време. Нощувка

6 ден
08:00 ч. Закуска
09:30 ч. Заминаване за България
Около 23:00 ч. Пристигане в Пловдив
Около 01:00 ч. Пристигане в София

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • 6 дни, 4 нощувки, 4 закуски, 3 вечери, 1 Новогодишна Гала Вечеря
 • Луксозен автобус
 • Настаняване в хотел 3*
 • Всяка вечер музика, танци и напитки
 • Екскурзовод
 • Пътни такси

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Медицинска застраховка (10 лв.)
 • Културна програма за провежданите културни мероприятия