Турция

ИСТАНБУЛ - ВСЕКИ ЧЕТВЪРТЪК
Маршрут:
София – Пловдив – Истанбул – Пловдив – София

Продължителност:
3 дни / 2 нощувки

Транспорт:
Автобус

Цена от: 175 лв.
Програма
Заповядайте с Нас всеки четвъртък и се насладете на красотата на незабравимия Истанбул!

Ние Ви предлагаме богата културна програма, настаняване в луксозни хотели и прекрасни изживявания.

3 дни, 2 нощувки, 2 закуски, Богата културна програма

1 ден
(Четвъртък)
19:00 ч. Заминаване от София (п-д Александър Невски)
21:00 ч. Заминаване от Пловдив (х-л “ Санкт Петербург ”, тръгване от Бензиностанция ОМВ)

2 ден
(Петък)
Културна програма в Истанбул
08:00 ч. Автобусна обиколка на Истанбул. Посещение на църквата “Свети Стефан” край Златния Рог и квартал Фенер (Балат). Посещение на площад “Таксим” и разходка по улица “Istiklal Caddesi”, най-луксозната зона на Истанбул “Истиклял Джадеси”,където се намират много стари хотели, важни сгради, много кафета, сгради от 19 век в стил “сецесион” и старият трамвай, който е превозвал хората още преди 90 години. Посещение на католическа катедрала “Сан Антонио”.
Посещение на “Рибния пазар” в центъра и възможност за обяд на прясно уловена риба и др.
Възможност за посещение на Музея на восъчните фигури “Мадам Тюсо” (срещу допълнително заплащане). Продължителност на обиколката 4 часа (Обиколка - Цена: 15 €)
14:00 Посещение на мол “Аква Флория” и възможност на посещение на воден аквариум “Истанбул” 17 хил морски обитателя с много магазини и ресторанти от световната кухня 11 киносалони и др. (Цена: 10 €, аквариумът се заплаща отделно)
Вечеря по избор
 • 19:20 ч. Вечеря на кораб с напитки без лимит и Супер програма и танци (Цена: 45 €)
 • 19:30 ч. Вечеря в Рибен ресторант до моста Галата с прекрасна гледка към Мраморно море, Босфора и Златния Рог. Включва рибно меню и 2 напитки. (Цена: 25 €)
 • 20:00 ч. Вечеря с програма в Бар Вариете “Gar Music Hall” (Цена: 29 €)

3 ден
(Събота)
Разходка с кораб по Босфора
08:20 ч. Разходка с кораб по Босфора с гид на български език. Най-прекрасното преживяване, което ни разкрива богатата история на Истанбул и ни показва едни от най-красивите и богати къщи и дворци на града. Плава се покрай Дворците на Османските султани до втория мост на Босфора. Навръщане се плава покрай Азиатския бряг, край емблематичните къщи участвали в много филми и сериали. Преминаване покрай “Кулата на девойката” (Kiz Kulesi), която ни разкрива много интересна история. Историята на града ни “пренася” назад във времето.
Завръщане в Европа (Разходка с корабче - Цена: 17 €)
Двореца “Долма Бахче Сарай”
Моля да се отбележи, че който желае да посети само двореца без кораба, тръгването е в 8:20 ч. сутринта и има свободно време около двореца, кафета и прекрасна гледка към морето! След това се посещава двореца от цялата група.
11:00 ч. Посещение на двореца “Долма Бахче Сарай” с гид на български език.
Вижте красотата на пищно украсения дворец, минавайки по кристалното стълбище, виждайки най-големият полилей в света със 750 крушки, закупен по времето на кралица Виктория от Англия и превозен на части с кораби. Дворецът притежава и най-голямата сбирка в света от кристални свещници от Бохемия. (Вход за двореца: 40 €)
Нощен тур на Азиатската част на Истанбул
15:45 ч – 22:00 ч. Преход от Континента Европа отиваме в Азия, по първият мост над Босфора. Посещение на най-голямата и нова джамия в Истанбул “Чамладжъ”, преминаване покрай новата телевизионна кула.
Посещение на “WATER GARDEN” и свободно време, където ще можете да се насладите на “Пеещите фонтани с “танца на водата” и музика. Освен това можете да посетите шопинг центъра и да се насладите на прекрасна вечеря в многообразието от ресторанти и кафенета. Който желае нещо по екстремно може да се възползва от Zippline Watergarden (цената се заплаща отделно на място) и да се спусне от единия до другия край над фонтаните с Zippline. (Цена на нощния тур: 17 €)

4 ден
(Неделя)
Посещение на красивия Одрин
07:00 – 08:00 ч. Закуска.
08:15 ч. Отпътуване за България. Посещение на Одрин.
Посещение на Одринската борса. Възможност за разглеждане на центъра на града и свободно време за обяд. Възможност за посещение на най-голямата джамия в Турция “Selimiye” джамия, която според легендата преди да бъде построена джамията, земята е била на еврейка, която отглеждала най-красивите лалета и не искала да продаде земята си, но един ден тя се събудила и всички лалета били изсъхнали и тя сметнала това за знак и след това дала земята си. Така била построена джамията с 1000 прозореца, но тъй като на турски 1000 се чете (Bin), известния турски архитект Мимар Синан, построил джамията, зазидал единият прозорец и така джамията станала с 999 прозореца, което се сметнало за много по впечетляващо.
Отпътуване за България.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • 3 дни / 2 нощувки + 2 закуски
 • Настаняване в Хотели 3* / 4*
 • Магистрални такси
 • Луксозен автобус
 • Екскурзовод

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Застраховка + 5 лв.
 • Културна програма - срещу заплащане
 • Вечеря в ресторант - по желание срещу заплащане
 • Автобусни и пешеходни обиколки на Истанбул