Турция

Фестивал на Лалетата в Истанбул
Маршрут:
София – Пловдив – Истанбул – Пловдив – София

Продължителност:
3 дни / 2 нощувки

Транспорт:
Автобус

Цена от: 160 лв.
Програма
Фестивал на Лалетата - Април 2024 г.- Всеки четвъртък
Пролетно и красиво. Насладете се на прекрасния Истанбул по време на фестивала на Лалетата! Посетете града си подарете незабравимо преживяване в красивия Истанбул.
Ние Ви предлагаме богата културна програма, настаняване в луксозни хотели и прекрасни изживявания.

3 дни, 2 нощувки, 2 закуски, Богата културна програма

1 ден - четвъртък
18:30 ч. Заминаване от София (Автогара Сердика)
20:30 ч. Заминаване от Пловдив (х-л “Санкт Петербург”, тръгване от бензиностанция ОМВ)

2 ден - петък
Автобусна обиколка на Истанбул - (по желание, доплащане 15€)
08:00 ч. Автобусна обиколка на Истанбул. Посещение на църквата “Свети Стефан” край Златния Рог и квартал Фенер (Балат). Посещение на Вселенската Патриаршия. Посещение на историческия център: площад “Хиподрум", Синята джамия, “Света София” (поглед отвън), Посещение на Капълъ Чарши, пазаруване.

Разходка с кораб по Босфора
13:00 ч. Разходка с кораб по Босфора с гид на български език: Най-прекрасното преживяване, което ни разкрива богатата история на Истанбул и ни показва едни от най-красивите места на града. Корабът потегля от “Златния Рог”. Пътувайки покрай Европейския бряг на Босфора, Ние разглеждаме много от султанските дворци от времето на Османската империя. Оглед на крепостите “Румели Хисар” и “Анадолу Хисар”. Навръщане корабът плава покрай Азиатския бряг, където се намират къщите на едни от най-богатите хора на Истанбул и са снимани много емблиматични турски сериали. Разкрива се гледка към “Кулата на девойката”. Плаването с корабче ни “пренася” назад във времето и богатата история на Истанбул. (Обща цена за разходката с лодка и парка с Лалетата (22 €))

Посещение на Парка с Лалетата Емирган

Посещение на Двореца “Долма Бахче Сарай” - (по желание, доплащане 50€)
Посещение на двореца “Долма Бахче Сарай” с гид на български език. Турския Версай.
Вижте красотата на пищно украсения дворец, минавайки по кристалното стълбище, виждайки най-големият полилей в света със 750 крушки, закупен по времето на кралица Виктория от Англия и превозен на части с кораби. Дворецът притежава и най-голямата сбирка в света от кристални свещници от Бохемия.

Посещение на супер центъра на града - Площад Таксим - (по желание, доплащане 15€)
 • Посещение на площад “Таксим” и разходка по улица “Istiklal Caddesi”, най-луксозната зона на Истанбул “Истиклял Джадеси”, където се намират много стари хотели, важни сгради, много кафета, сгради от 19 век в стил “сецесион” и старият трамвай, който е превозвал хората още преди 90 години. Посещение на католическа катедрала “Сан Антонио”, Най-голямата гръцка църква Света Троица, Арменската Света Троица, Молове, магазини.
 • Посещение на “Рибния пазар” в центъра и възможност за обяд на прясно уловена риба и др.
 • Възможност за посещение на Музея на восъчните фигури “Мадам Тюсо” (срещу допълнително заплащане).
 • Посещение на Египетския пазар, Капалъ Чаршъ, пазаруване.

Вечеря по избор
 • 19:20 ч. Вечеря на кораб с напитки без лимит и Супер програма и танци - Цена: 45€
 • 20:00 ч. Вечеря с програма в Бар Вариете “Gar Music Hall” + Напитки, салата, ордьовър, риба (ципура на скара) или друга скара. - Цена: 30€

3 ден - събота
07:00-08:00 ч. Закуска
Най-високия небостъргач на Балканите и в Истанбул “Sapphire” - (по желание, доплащане 40€)
Посещение на най-високия небостъргач в Истанбул “Sapphire” с обща височина 261 метра. Качвайки се на последния етаж (236 м.) се разкрива уникална гледка към целия град. Вие ще имате възможност да се потопите в света на 4D киното “преживявайки” танца на Дервишите, вие ще видите едни от най-забележителните места в Истанбул имайки усещането, че сте на хеликоптер, който Ви отвежда от едно приказно място на друго.

Екскурзия в Азия - (по желание, доплащане 22€)
14:00 ч. Преход от Континента Европа отиваме в Азия, по първият мост над Босфора.
 • Преминаване покрай най-голямата и нова джамия в Истанбул “Чамладжъ”, преминаване покрай новата телевизионна кула.
 • Посещение на най-новия Яхтен клуб Виа порт Марина. 3000 магазина, 1500 яхти, ресторанти, кафенета, атракции. Възможност за посещение на аквариум и зоокът с лъвове, тигри и др. (срещу доплащане).
 • Посещение на “WATER GARDEN”. Свободно време, където ще можете да се насладите на “Пеещите фонтани с “танца на водата” и музика. Освен това можете да посетите шопинг центъра и да се насладите на прекрасна вечеря в многообразието от ресторанти и кафенета. Който желае нещо по екстремно може да се възползва от Zippline Watergarden (цената се заплаща отделно на място) и да се спусне от единия до другия край над фонтаните с Zippline.

4 ден - неделя
07:00-08:00 ч. Закуска
08:00 ч. Отпътуване за България.

Посещение на красивия Одрин
Посещение на Одринската борса. Възможност за разглеждане на центъра на града и свободно време за обяд. Възможност за посещение на най-голямата джамия в Турция “Selimiye” джамия, която според легендата преди да бъде построена джамията, земята е била на еврейка, която отглеждала най-красивите лалета и не искала да продаде земята си, но един ден тя се събудила и всички лалета били изсъхнали и тя сметнала това за знак и след това дала земята си. Така била построена джамията с 1000 прозореца, но тъй като на турски 1000 се чете (Bin), известния турски архитект Мимар Синан, построил джамията, зазидал единият прозорец и така джамията станала с 999 прозореца, което се сметнало за много по впечетляващо.

Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив около 19:00 ч., София около 21:00 ч.
Цена:

 • Хотел Emos 3*** (160 лв.)
 • Хотел Benler 3*** (180 лв.)
 • Хотел Gold 3+*** (200 лв.)

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • 3 дни / 2 нощувки + 2 закуски
 • Настаняване в Хотели 3*
 • Магистрални такси
 • Луксозен автобус
 • Екскурзовод
 • Посещение на Одрин

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Застраховка - 6 лв.
 • Културна програма - срещу заплащане
 • Вечеря в ресторант - по желание срещу заплащане
 • Автобусни и пешеходни обиколки на Истанбул