Турция

Фестивал на Лалетата в Истанбул
Маршрут:
София – Пловдив – Истанбул – Пловдив – София

Продължителност:
3 дни / 2 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:


Цена от: 180 лв.
Програма
Фестивал на Лалетата - Април 2023 г.
Пролетно и красиво. Насладете се на прекрасния Истанбул по време на фестивала на Лалетата! Посетете града си подарете незабравимо преживяване в красивия Истанбул.
Ние Ви предлагаме богата културна програма, настаняване в луксозни хотели и прекрасни изживявания.

3 дни, 2 нощувки + 2 закуски + Богата културна програма

1 ден (Четвъртък)
18:30 ч. Заминаване от София (от Трафик Маркет (Автогара Сердика))
20:30 ч. Заминаване от Пловдив (OMV бензиностанция, х-л Санкт Петербург)

2 ден (Петък)
Пристигане в Истанбул рано сутринта. Настаняване в хотел.
 • Културна програма (по желание, с доплащане)
08:00 ч. Автобусна обиколка на Истанбул: Потегляне от квартал "Laleli", пресича се "Златния Рог", пътува се по крайбрежния булевард на Босфора, като се преминава покрай стадион "Бешикташ" и двореца "Долма Бахче Сарай". Преход от Континента Европа – в Азия, по първия мост над Босфора. Фотопауза до двореца “Бейлербей”. Завръщане в Европа. Минаване покрай 5* хотели около площад "Таксим". Посещение на прекрасната българска църква “Свети Стефан” на брега "Златния Рог". Посещение на историческия център на Истанбул от времето на Османската империя – площад "Султан Ахмед". Разглеждане на “Хиподрума”. Оглед отвън на джамията “Султан Ахмед” и невероятната “Света София”. Посещение на Капълъ Чарши (пазаруване). Продължителност на обиколката 4 часа. (15 €)

Разходка с кораб по Босфора
13:00 ч. Разходка с кораб по Босфора с гид на български език: Най-прекрасното преживяване, което ни разкрива богатата история на Истанбул и ни показва едни от най-красивите места на града. Корабът потегля от “Златния Рог”. Пътувайки покрай Европейския бряг на Босфора, Ние разглеждаме много от султанските дворци от времето на Османската империя. Оглед на крепостите “Румели Хисар” и “Анадолу Хисар”. Навръщане корабът плава покрай Азиатския бряг, където се намират къщите на едни от най-богатите хора на Истанбул и са снимани много емблиматични турски сериали. Разкрива се гледка към “Кулата на девойката”. Плаването с корабче ни “пренася” назад във времето и богатата история на Истанбул. (Обща цена за разходката с лодка и парка с Лалетата (22 €))

Посещение на Парка с Лалетата Емирган

Дворец “Долма Бахче Сарай”
Посещение на прекрасния дворец “Долма Бахче Сарай” (Турският Версай) с гид на български език.
Вижте красотата на пищно украсения дворец, минавайки по кристалното стълбище, виждайки най-големият полилей в света със 750 крушки, закупен по времето на кралица Виктория от Англия и превозен на части с кораби. Дворецът притежава и най-голямата сбирка в света от кристални свещници от Бохемия. (40 €)

Посещение на стария център и Площад “Таксим”
Площад “Таксим” и най-луксозната зона на Истанбул “Истиклял Джадеси”, където се намират много стари хотели, важни сгради, много кафета, сгради от 19 век в стил “сецесион” и старият трамвай, който е превозвал хората още преди 90 години. Посещение на католическа катедрала “Сан Антонио”. Посещение на “Рибния пазар” в центъра. Музея на восъчните фигури “Мадам Тюсо” (срещу допълнително заплащане). Посещение на Египетския пазар. (Цена: 15 €)

 • Ние Ви предлагаме различни възможности за вечеря в бар-вариете или атрактивен ресторант.
 • 19:20 ч. Вечеря на кораб с напитки без лимит и Супер програма и танци (Цена: 45 €)
 • 20:00 ч. Вечеря с програма в Бар Вариете “Gar Music Hall” (Цена: 30 €)
 • 19:30 ч.Вечеря в Рибен ресторант до моста Галата с прекрасна гледка към Мраморно море, Босфора и Златния Рог. Включва рибно меню и 2 напитки. (Цена: 25 €)

3 ден (Събота)
07:00 ч. - 08:00 ч. Закуска
Най-високия небостъргач в Истанбул “Sapphire”
09:00 ч. Посещение на най-високия небостъргач в Истанбул и на Балканите “Sapphire” с височина 261 метра.
Качвайки се на последния етаж се разкрива уникална гледка към целия град. Вижда се Черно море и Мраморно море. Вие ще имате възможност да се потопите в света на 4D киното “летейки с виртуален хеликоптер” и посещавайки виртуално “Топкапъ Сарай”, “Света София”, Джамията “Султан Ахмед” и най-голямата Цистерна от Константинопол “Йеребатан” (с танца на Дервишите). Вие ще видите едни от най-забелижителните места в Истанбул имайки усещането, че сте на хеликоптер, който Ви отвежда от едно приказно място на друго. (35 €)

“Viaport Marina” и “WATER GARDEN”
14:00 ч. Ескурзия в Азия. Посещение на “Viaport Venezia” (Огромен мол, пристанище с над 1500 яхти, ресторанти, кафета).

Посещение на “WATER GARDEN” и свободно време, където ще можете да се насладите на “Пеещите фонтани с “танца на водата” и музика. Освен това можете да посетите шопинг центъра и да се насладите на прекрасна вечеря в многообразието от ресторанти и кафенета. Който желае нещо по екстремно може да се възползва от Zippline Watergarden (цената се заплаща отделно на място) и да се спусне от единия до другия край над фонтаните с Zippline. (Цена на нощния тур: 22 €)

3 ден (Неделя)
07:00 ч. - 08:00 ч. Закуска
Заминаване за България. По път посещение на Одрин, Одринската борса и пазаруване (по желание на всички).
Възможност за разглеждане на центъра на града и посещение на най-голямата джамия в Турция “Selimiye” джамия, която според легендата преди да бъде построена джамията, земята е била на еврейка, която отглеждала най-красивите лалета и не искала да продаде земята си, но един ден тя се събудила и всички лалета били изсъхнали и тя сметнала това за знак и след това дала земята си. Така била построена джамията с 1000 прозореца, но тъй като на турски 1000 се чете (Bin), известния турски архитект Мимар Синан, построил джамията, зазидал единият прозорец и така джамията станала с 999 прозореца, което се сметнало за много по впечетляващо.
Отпътуване за България.
ЦЕНА:
 • Хотел Benler 3*** - 180 лв.
 • Хотел Gold 3*** - 200 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • 3 дни, 2 нощувки, 2 закуски
 • Настаняване в хотел Benler 3*** 180 лв. или хотел Gold 3*** 200 лв., квартал "Лалели"
 • Луксозен автобус
 • Екскурзовод
 • Застраховка

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Вечеря
 • Автобусни и пешеходни обиколки на Истанбул