Гърция

Солун, Кавала, Александруполис
Маршрут:
Панагюрище – Пловдив – Свиленград – "Капитан Петко Войвода" – Александруполис – Кавала – Солун – Доксато Врамад – Драма – Пещера Алистрати – “Илинден” – гр. Гоце Делчев – Разлог – Банско – Юндола – Велинград – Пазарджик – Панагюрище – Пловдив

Продължителност:
3 дни / 2 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:


Цена от: 335 лв.
Програма
Насладете се на Гърция и обиколете прекрасните градове Александруполис, Кавала и Солун заедно с Нас! Богата културна програма включена в цената, красиви гледки и нови, вълнуващи места.

3 дни, 2 нощувки, 2 закуски, 2 Гала Вечери

1 ден
(Петък)
05:00 ч. Тръгване от Панагюрище (Центъра)
6:30 ч. Пловдив, (х-л “ Санкт Петербург ”, тръгване от Бензиностанция ОМВ), Свиленград, Граничен пункт “Капитан Петко Войвода”.

Културна програма в гр. Александруполис
Посещение на центъра на града. Обиколка 3 часа. Възможност за обяд.

Кавала
Пристигане в прекрасния морски град Кавала. Настаняване в х-л "Oceanis 3+*** в центъра на Кавала с прекрасна гледка към морето.
Хотелът е разположен в центъра на Кавала, в близост до пристанището и до пешеходни зони с много магазини, сладкарници, кафенета и малки кокетни ресторанти.
Стария град на Кавала
Възможност за разглеждане на културните забележителности в Кавала.
Пешеходна обиколка на старата част на града: Къщата на "Мохамед Али" (Родом от Кавала, той е единствения турчин, на когото има издигнат паметник в Гърция, защото той е допринесъл много за Кавала. Той е бил управител (валия) на автономното образувание Египет и Судан в Османската империя през първата половина на XIX век и въстанал срещу султана през 1831 г. Той е смятан е за основател на съвременен Египет. В знак на благодарност към родния си град Кавала, той построява имарет (благотворително заведение), който се смята за най-голямата ислямска постройка в Европа. В днешно време сградата е превърната в луксозен хотел.
Акведукта "Камарес" (недействащ средновековен османски водопровод), Църквата "Панагия", Крепостта, от която се открива чудесна панорама на Кавала, Разходка по пристанището. Свободно време.
Гала Вечеря
Вечеря в гръцка таверна “Kanados”
Ние Ви предлагаме безплатна вечеря в гръцка таверна (taverna (tə´və:nə) гр. ресторант). Меню: (Гръцка салата, Риба лаврак, Гръцки десерт). Напитки без лимит: Узо, Рацина вино, Безалкохолни напитки.

2 ден
(Събота)
07:00 ч. Закуска на шведка маса.
Заминаване за Солун.

Културна програма в Солун
Посещение на Страдия град. Панорамна обиколка на Солун. Разходка в центъра на града. Рибния пазар, бул. Егнатия, Крайбрежния булевард. Възможност за обяд. Заминаване за гр. Доксато Врамад.
Настаняване в хотел Alexandros 3*** в гр. Доксато Врамад.
Гала вечеря
Салати, Предястия, Мешана скара, Десерти, Ракия, Вино, Безалкохолни напитки.

3 ден
(неделя)
07:00 ч. Закуска на шведска маса
08:00 ч. Заминаване за гр. Драма
Разходка в центъра на гр. Драма
Свободно време в центъра на града. (1,5 ч.)
Пещера “Алистрати”
Посещение на Пещера “Алистрати” (местността Петрото). Като една от най-големите европейски пещери тя е ценен туристически обект за гръцката държава. Смята се, че пещера Алистрати е на 2 млн. години, но е открита едва през 1959 г., когато местни жители тръгват на лов за диви гълъби. Площта, която заема пещера “Алистрати” е 25 000 кв. м., а общата дължина на галериите й, които са благоустроени, е 3000 м. В нея посетителите ще останат в захлас от невероятната пещерна украса, изразяваща се в огромни и с различен цвят сталагмити и сталактити. Има няколко синтрови езера и корали. Разполага с пещерни рисунки, показващи човешкия начин на живот от преди около 2500 години. Любопитни са изображенията на животни и растения, които са непознати за нас.
Заминаване за България през пункта “Илинден”, гр. Гоце Делчев. Пътуване покрай Разлог, Банско, Юндола (пауза 1 час.) Велинград, Пазарджик, Панагюрище, Пловдив.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
  • 3 дни / 2 нощувки, 2 закуски,2 Гала Вечери
  • Настаняване в хотели 3+***
  • Магистрални такси
  • Луксозен автобус
  • Екскурзовод
  • Застраховка
  • Културна програма в Александруполис, Кавала, Солун