Шарм ел Шейх

Почивка в Египет – Шарм Eл Шейх
Маршрут:
София – Шарм ел Шейх

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:
13.10.2024 г.

Цена от: 760 €
Програма
Супер Промоция! Почивка в Египет. Курорт Шарм Ел Шейх.
7 дни All inclusive (Всички хранения (закуска, обяд, вечеря и др.) и напитки включени в цената)
 • Полет от София и от Варна – Курорт Шарм Ел Шейх. Дата: 13.10.2024 г.

Хотел – Jaz Belvedere Resort (5*). На Плажа. 7 ALL (7 нощувки) Хотел + Самолет
Хотелът е един от най-изисканите в Шарм ел-Шейх и има интериор с елементи от традиционния арабско-марокански дизайн. Насладете се на прекрасна почивка, СПА процедури, игрища за плажен тенис и волейбол и др. За приключенците се предлага гмуркане, водни спортове и др.

Хотелът разполага с множество ресторанти и басейни
Предлага собствен плаж, 2 басейна и детски басейн и клуб.
 • Забавления, програма и танци

1 Ден
Среща на летище София/Варна и изпращане от представител на туроператора. Отпътуване с чартърен полет. Кацане на летище Шарм Ел Шейх. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до избрания хотел. Настаняване в хотела след 14:00ч. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2 Ден – 7 Ден
Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия срещу доп. заплащане. Свободно време. Нощувка.

8 Ден
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Шарм Ел Шейх в обявения час от фирмата партньор. Полет за София.

Допълнителни услуги. Моля да се отбележи, че културните мероприятия могат да подлежат на промяна.
Информация за допълнителните екскурзии:
 • Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод на руски или английски език.
 • Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на посещаваните обекти.
 • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат само и единствено на място в щатски долари. Посочените по-долу цени са ориентировъчни и могат да бъдат променяни от местните ни партньори.
 • Цените за културните мероприятия може да подлежат на промяна

Планината на Моисей и манастира Св. Екатерина
Изкачване на светата планина на Моисей и посрещане на изгрева, когато според легендата, се пречистват греховете ни. Посещение на древния музей - Св. Екатерина, един от най-старите работещи манастири в света. Неговата слава и мистика идва от местоположението му в подножието на планината Синай, мястото на историята на Стария завет на Десетте божи заповеди, и така е почитана от християни, евреи и мюсюлмани. В манастира се намира и "горящия храст" и една от най-известните колекции от религиозни икони в света, чиято селекция е изложена на посетителите в музея. Днес пътуващите и поклонниците все още са привлечени да посетят манастира и да отидат на връх Синай. Самият манастир е изграден през VІ век по времето на византийския император Юстиниан, ограден е с големи зидове за защита от бедуините. През ХІ век приема за свой патрон света Екатерина от Александрия. Разполага с изключително богата библиотека с ценни ръкописи и икони. Построен е на мястото, където според Стария завет Господ се явил на Мойсей и му предал Божиите заповеди. В манастира се намират и мощите на "Св. Екатерина", кладенеца на Моисей.
Цени: Възрастен - 55$; Дете от 2 до 11.99 г - 30$. Цената включва: Цената не включва: възможност за наем на камила и топли завивки - срещу доп. такса.

Посещение на Пирамидите – едно от Седемте чудеса на Древния свят и Сфинкса в Гиза
Най-големият, най-старият и най-известният от безбройните запазени сфинксове в Египет (с автобус). Пирамидите в Гиза от дълго време са най-посещаваната атракция около Кайро. От времето на тяхното изграждане пирамидите в Гиза въплъщават древността, мистерията – и дават повод за невероятни хипотези. Пирамидата на Хеопс е най-старата в Гиза и най-голямата в света, изградена ок. 2500 г. пр.н.е. от близо 2,3 милиона варовикови блокове, тежащи средно по 2,75 тона и придвижвани от 100 000 роби. Трите по-малки пирамиди в съседство принадлежат на Хеопсовите царици или сестри. Обяд в традиционен ресторант /включен в цената/ . Посещение на Египетския музей, който пази най-голямата колекция с антики от времето на фараоните в света. В музея има 160 000 артефакти, покриващи 5000 годишна история. Посещение на фабрика за сувенири. Разходка с лодка по река Нил. Отпътуване за Шарм ел Шейх.
Цени: Възрастен - 90$; Дете от 2 до 11.99 г - 45$. Цената включва: закуска, входни такси, обяд, кафе и чай. Цената не включва: разходи от личен характер.

Посещение на Пирамидите – едно от Седемте чудеса на Древния свят и Сфинкса в Гиза
Най-големият, най-старият и най-известният от безбройните запазени сфинксове в Египет (със самолет). Пирамидите в Гиза от дълго време са най-посещаваната атракция около Кайро. От времето на тяхното изграждане пирамидите в Гиза въплъщават древността, мистерията – и дават повод за невероятни хипотези. Пирамидата на Хеопс е най-старата в Гиза и най-голямата в света, изградена ок. 2500 г. пр.н.е. от близо 2,3 милиона варовикови блокове, тежащи средно по 2,75 тона и придвижвани от 100 000 роби. Трите по-малки пирамиди в съседство принадлежат на Хеопсовите царици или сестри. Обяд в традиционен ресторант /включен в цената/. Посещение на Египетския музей, който пази най-голямата колекция с антики от времето на фараоните в света. В музея има 160 000 артефакти, покриващи 5000 годишна история. Посещение на фабрика за сувенири. Разходка с лодка по река Нил. Отпътуване за Шарм ел Шейх.
Цени: Възрастен - 260$; Дете - от 2 до 11.99 г. - 240$. Цената включва: закуска, входни такси, обяд, кафе и чай. Цената не включва: разходи от личен характер.

"Магическият остров" (Рас Мохамед)
Ексклузивна разходка с лодка до Магическия остров, който се намира в национален парк Рас Мохамед. Уникална възможност да посетите острова и да опознаете подводния свят на резервата. Възможност за плуване сред едни от най-красивите рифове на Червено море. Ще се запознаете отблизо с естествената водна среда на едни от най-атрактивните морски обитатели.
Цени: Възрастен - 60$; Дете от 2 до 11.99 г - 35$. Цената включва: наем на маски и плавници, обяд с морска храна и безалкохолни напитки, три спирки за гмуркане и плуване. Цената не включва: разходи от личен характер.

Разходка с лодка (Остров Тиран/ Рас Мохамед)
Цени: Възрастен - 35/45$ + 5$; Дете от 2 до 11.99 г - 35/45$ + 5$. Цената включва: спирки за плуване и шнорхелинг, обяд, напитки без лимит, наем на маски и плавници. Цената не включва: разходи от личен характер.

VIP круиз
Разходка с лодка на снежнобяла ВИП яхта. Не пропускайте възможността да събирате слънчеви лъчи на откритата палуба на луксозния кораб, да си почивате в компания на приятели, да плувате в морето или да наблюдавате безкрайното разнообразие на морските видове в морето.
Цени: Възрастен - 100$; Дете от 2 до 11.99 г - 50$. Цената включва: 3 спирки за шнорхелинг, маски и плавници, обяд с морска храна, супа, кебап, безалкохолни напитки и фрешове. Цената не включва: разходи от личен характер.

Перлите на Синай
Долината Вешваш в Дахаб е мистериозен извор образувал се преди векове след редките дъждове в пустинята и скрил се сред планините и каньоните. Екскурзията започва рано сутринта, около 5ч.
Цени: Възрастен - 90$; Дете от 2 до 11.99 г - 45$. Цената включва: пътуване с джипове в пустинята, камили, плуване в извора, обяд с морска храна в ресторант в Дахаб, шнорхелинг в 3 басейна. Цената не включва: оборудване за шнорхелинг, разходи от личен характер.

Super Voyage
Super Voyage или иначе казано 5 в 1. Ще се разходите с комфортната яхта, ще се возите на банан, ще карате ски и ще наблюдавате морският свят от стъкленото дъно на лодката. Гмуркане от лодката за шнорхелинг с маски и плавници, обяд с морска храна, сезонни плодове, безалкохолни напитки са включени в цената. Оборудването е включено в цената. Спирка в магазин за сувенири за около 30 минути.
Цени: Възрастен - 75$; Дете от 2 до 11.99 г - 40$. Цената включва: Цената не включва: разходи от личен характер.

Подводница
Достигайки 6 м. дълбочина ще може да наблюдавате подводната флора и фауна на Червено море от батискафа. Ще се насладите на разкошните коралови рифове и техните пъстроцветни обитатели.
Цени: Възрастен - 50$; Дете от 2 до 11.99 г - 25$. Цената включва: разходка с подводница. Цената не включва: разходи от личен характер.

Шоу с крокодили
Уникално шоу със змии и крокодили.
Цени: Възрастен - 30$; Дете от 2 до 11.99 г - 15$. Цената включва: входни такси. Цената не включва: разходи от личен характер.

Шоу с делфини
Уникално шоу с делфини, любимо забавление за малки и големи.
Цени: Възрастен - 30$; Дете от 2 до 11.99 г - 15$ лв. Цената включва: входни такси. Цената не включва: разходи от личен характер.

Плуване с делфини
30 минути „делфинотерапия“, за да си починете и презаредите с положителни емоции от тези мили океански животни. Придружителите и зрителите заплащат такса.
Цени: 30 мин - 120$; 15 мин - 80$. Цената включва: входни такси. Цената не включва: разходи от личен характер.

Невероятният Шарм
Обзорен тур на Шарм – най-красивият град на Червено море. Ще видите най-голямата джамия в града, ще посетите "Мемориала на мира", развлекателния център ‘Hollywood” и търговския център “Oriental Treasures”.
Цени: Възрастен - 15$; Дете от 2 до 11.99 г - 5$. Цената включва: Цената не включва: разходи от личен характер.

Супер приключение
В 07:30 ч. ще Ви отведат от хотела с джипове и Вашето приключение ще започне с национален парк Набк. Ще карате из пясъчните дюни, ще яздите камили и каяци. Ще посетите Каньонът, ще спрете за шнорхелинг и дайвинг с включен обяд. Оборудването за гмуркане не е включено в цената.
Цени: Възрастен - 65$ без гмуркане и 75$ със гмуркане; Дете от 2 до 11.99 г - 35$ със и без гмуркане: Цената включва: барбекю обяд, вода и безалкохолни напитки по всяко време. Цената не включва: маски, плавници и плажни кърпи.

Тайните на пустинята
На тази екскурзия ще карате бъгита из пясъчните дюни и ще наблюдавате залеза. За Вашето бедуинско парти ще се погрижат бели денс танци – танура. Вечеря с бедуините.
Цени: Възрастен - 55$ на човек, 90$ за двама. Цената включва: вечеря с бедуините. Цената не включва: разходи от личен характер.

Оазисът Дахаб
Вълнуващо пътуване до Дахаб, което включва богата програма с каране на бъги в пустинята, яздене на камили, на чаша чай с бедуините, а също и разходка с лодка за шнорхелинг и гмуркане. Включен обяд на лодката.
Цени: Възрастен - 90$; Дете от 2 до 11.99 г - 45$. Цената включва: обяд на лодката. Цената не включва: разходи от личен характер.

ЕКСТРЕМНО САФАРИ + водни спортове
Каране на бъгита (около час), яздене на камили + водни активности - банан (10 минути) + 1 бедуински чай + обяд.
Цени: Възрастен - 55$ на човек; 90$ за двама. Цената включва: обяд и чай с бедуините. Цената не включва: разходи от личен характер.

ЦЕНИ
Дата: 13.10.2024 г.
 • Местата са ограничени.
 • Полет от София и от Варна

DOUBLE - На човек в двойна стая
 • Градина - 1483 лв. на човек
 • Море - 1939 лв. на човек

SINGLE - Сам човек в стая
 • Градина - 1878 лв. на човек
 • Море - 2562 лв. на човек

TRIPLE Superior family room - На човек в тройна стая
 • Градина - 1588 лв. на човек
 • Море - 2045 лв. на човек

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Хотел – Jaz Belvedere Resort (5*). На Плажа.
 • 7 нощувки
 • Всички хранения (закуска, обяд, вечеря и др.) и напитки включени в цената.
 • 7 ALL inclusive (курорт, който начислява една такса, която включва цената на стая, храна, напитки и всички други разходи: ол инклузив курорт. Почивка на ол инклузив.)
 • Самолетни билети. Заминаване от София или Варна
 • Застраховка

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Културни мероприятия и музейни такси се заплащат допълнително
 • Пожелание може да се възползвате от прекрасни СПА процедури, игрища за плажен тенис и волейбол, както и многофункционално игрище. За приключенците се предлага гмуркане, водни спортове, уиндсърфинг, акваланг и гребане с кану (срещу допълнително заплащане)